2014. november 5., szerda

MÁKOS-MEGGYES-CSOKITORTA (LISZT,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
1 cs sütőpor
édesítő
4 ek darált mák
1 ek útifűmaghéj

Krém:
1 üv házi meggybefőtt
mézpótló
mézeskalács fűszerkeverék
1 cs vaníliás pudingpor (haas)
2 ek tápióka keményítő
1 dl kókuszkrém

Teteje:
Házi csoki

Elkészítés:
A piskótához az összetevőket alaposan összeturmixoljuk, majd előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük(tűpróba).
A krémhez a befőttet egy lábasba tesszük, botmixerezzük, majd feltesszük forrni a mézzel, és fűszerrel, majd ha forr akkor a kis vízzel kikevert pudingos tápióka keményítőt bele öntjük, alaposan elkeverjük, majd jön a kókuszkrém, és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megkenjük a krémmel, a tetejét is, és betesszük a hűtőbe egy éjjelre.
Másnap házi csokit készítünk rá.
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése