2015. június 30., kedd

HÁZI CSIRKEMELL SONKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
2 fél csirkemell
méz

pirospaprika
2 db "mentes" virsli

Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd megmossuk, bekenjük őket mézzel és sóval, majd egy zacskóba tesszük, és 2 napra a hűtőbe tesszük.
2 nap után, kivesszük a zacskóból, bele tesszük egy vízzel teli tálba és 1 órát "áztatjuk".
Majd fogunk alufóliát, rátesszük az egyik csirkemellet, megkenjük pirospaprikával, megfordítjuk, és feltekerjük rúd formába.
Jó erősen csavarjuk meg a végét és kössük meg, ugyanezt csináljuk a másik csirkemellel is, csak nem paprikázzuk,és a közepébe virslit teszünk.
Majd egy nagyobb lábasba vizet forralunk, majd beletesszük a csirkemell tekercseket, és kétszer forraljuk még, majd hagyjuk benne kihűlni.
Majd a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Majd leszedjük a fóliát, és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!

Fázis fotók:












2 megjegyzés:

  1. Szia Mona, meddig áll el így a főtt mell? És az áztatáskor nem ázik ki belőle az íz is? köszi, Juci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!!! Megmarad az íze, sőőttt nagyon finom íze lesz neki!!! Nálunk 3 nap alatt elfogyott, de szerintem kb 1 hétig is eláll!!!

      Törlés