2015. július 29., szerda

SZEDRES CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Érik nálunk a szeder, Annával már mindent leszedtünk amit találtunk.. így hát mit is süssünk.. A csiga volt az első gondolat, de még maradt a szederből.. És hogy ez miért finomabb?? Mert saját termés :D

Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg Glutenix élesztőmentes liszt
fél csomag porélesztő
édesítő
1 ek útifűmaghéj
1 dl kókuszkrém ALPRO
1,5 dl kókusztej ALPRO

Töltelék:
fahéj
szeder
édesítő

+ olvasztott margarin a kenéshez (tojás fogyasztóknak lehet tojás)

Elkészítés:
A tészta alapanyagait alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Majd lisztezett lapon kinyújtjuk, fahéjjal, édesítővel megszórjuk, majd a szedret megforgatjuk édesítőbe és beleszórjuk, majd feltekerjük.
Felszeleteljük, megkenjük olvasztott növényi margarinnal (tojás fogyasztóknak lehet tojás), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.






Egyet a számba, egyet a sütibe :D



2015. július 28., kedd

ALMARÓZSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR, SZÓJAMENTES)




Többször jött velem szembe ez a sütike, és mindig rácsodálkoztam , hogy milyen szép.. Aztán eljött a pillanat.. Nekem is el kellett készítenem, nem bírtam tovább várni.. És nem is olyan nehét, mint ahogy gondoltam.. ;)
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes,szójamentes, hozzá adott cukrot nem tartalmaz!!!

Gyere és tarts velem egy glutén,tej,tojás, cukor,szójamentes finomság elkészítésében, ami nálam nagy sláger! :)

A videóim segítségül vannak az ételallergiásoknak, glutén, tej, tojás mentes étrendben..vagy akár a cukor és Ir betegeknek, fogyókúrázóknak...


Gyere , tarts velem a Facebookon:
KATT IDE

Alapanyagok beszerzése:
KATT IDE


VIDEÓ:







2015. július 26., vasárnap

PALEO NACHOS KÉSZÍTÉSE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES,PALEO)


Alapanyagok:

Hogyan készül ez a finomság???
Nagyon egyszerűen.. pillantsatok bele a videóba is ti is meglátjátok, hogy mennyire nem nagy ördöngösség :D


2015. július 25., szombat

MEGGYES-SZEDRES CSOKIS - SÜTÉS NÉLKÜL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia abc

Hozzávalók:
1.
30 dkg keksz (glutén,tej,cukor,szójamentes - nekem házi volt)
1,5 ek olvasztott növényi vaj
mandulatej (annyi hogy egy masszát kapunk)

2.
15 dkg meggy
15 dkg szeder
2 dl kókuszkrém (lehet rizskrém is , aki nem szereti a kókuszkrémet)
2,5 ek zselatin
édesítő

3.
Házi csoki
(recept itt találtok róla videósan is: KATT IDE)

Elkészítés:
A kekszet, növényi vajat és tejet összeturmixoljuk, majd egy csatos forma aljára nyomkodjuk.
A gyümölcsöket a kókuszkrémmel édesítővel, és némi meleg vízzel elkevert zselatinnal összeturmixoljuk, majd ráöntjük a kekszes rétegre.
Hagyjuk, hogy megdermedjen, majd végül házi csokival borítjuk.
Másnap fogyasztható.











NUTRI FREE TERMÉKEK A LEGJOBB ÁRON:
ÉTELALLERGIA ABC

ŐSZIBARACKOS TÁSKA (GLUTÉN,TOJÁS,HOZZÁ ADOTT CUKOR, SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
15 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
15 dkg Farmo fibrepast cake mix (itt találod)
15 dkg Schar Farina
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
1 cs porélesztő
5,5 dl víz
édesítő

Töltelék:
4 db nagy méretű őszibarack
méz
1 ek citromlé

+ olvasztott növényi vaj (tojás fogyasztóknak tojás) a kenéshez.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
A barackot megmossuk, megpucoljuk, majd felszeleteljük, és a mézzel és citromlével összepároljuk pár perc alatt.
Ha letelt az idő, akkor a tésztát kinyújtjuk, négyzet alakokat vágunk belőle, megtöltjük barackkal, majd felhajtogatjuk a széleit.
Megkenjük olvasztott növényi vajjal (tojás fogyasztók tojással).
180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb 25-35 perc alatt megsütjük.








Ugyan ebből a tésztából készített Anna egy nagy A betűt lekvárral töltve.. EGYEDÜL ;)










NUTRI FREE LISZTEK A LEGJOBB ÁRON:
ÉTELALLERGIA ABC

ALMÁS CSOMAG (GLUTÉN,TOJÁS,HOZZÁ ADOTT CUKOR, SZÓJAMENTES)




Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
10 dkg Farmo Fibrepast cake mix (itt találod)
10 dkg Nutri free pasta fresca (itt találod)
15 dkg nutri free mix per pane (itt találod)
1 ek útifűmaghéj (itt találod)
1 cs porélesztő
édesítő
csipet só
2 dl víz
1,5 dl rizskrém - alpro

Töltelék:
1 kg alma
méz
fahéj
1 ek citromlé

+olvasztott növényi margarin (tojás fogyasztóknak tojás) a kenéshez

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, felszeleteljük, majd a mézzel, citromlével és fahéjjal megpároljuk.
A tészta hozzávalóit kidolgozzuk, majd hagyjuk egy órát kelni.
Az idő lejárta után, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, kockákra szeleteljük (négy nagyobb darab, vagy nyolc kisebb).
Megtöltjük almával, majd a két szélét ráhajtjuk, megnyomkodjuk, a másik két szélét csak egy picit hajtjuk fel.
Olvasztott növényi vajjal megkenjük (tojás fogyasztók tojással), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt légkeverésen megsütjük.






Kettészelve:



NUTRI FREE TERMÉKEKET A LEGJOBB ÁRON:
ÉTELALLERGIA ABC

2015. július 21., kedd

Étterem ajánló - Köles a reformkonyha (gluténmentes étterem)


Ezúttal étterem ajánlóval jövök...
Ma van a 3. házassági évfordulónk, ilyenkor mindig van vagy étterem vagy valami progi amit csinálunk, és általában én szoktam kiválasztani :D :D
Régóta szerettem volna a "Kölesbe" elmenni, így másra nem is eshetett a választás...
Hadarik Rita, az étterem egyik tulajdonosa és séfje már ismerősöm egy közösségi portálról,ahol szoktunk beszélni, de még nem találkoztunk.
 Most eljött ez a pillanat is, hogy az ételek kóstolása mellett beszélgetni is tudtam vele.

Az én választásom egy főzelékre esett, és mondhatom nem bántam meg...Pedig csupa csupa répa volt.. de hát attól lehet jó nagyokat fütyülni, ahogy anyukám mondaná.. De ez valami leírhatatlan finom volt, komolyan mondom, hozzá csirke husit ette, majd egy salátát.




Annám sült krumplit evett és foodball golyót, mondanom sem kell minden eltűnt a tányérjáról :D






Ferim megkóstolta a gluténmentes hamburgert.. Jól tele is lett.. Nem kis adag ;)





Kicsi Marcello csak figyelt bennünket, és tápizott :D
Majd jövöre.. már ő is ehet <3



És akkor jöjjön a desszert... Hát ez valami álom finom volt..Citromkrémes málnás torta.. Hát komolyan mondom, verhetetlen.. Tisztára az én ízvilágom!! És az állaga is tökéletes volt.. krémes finomság!



És a hab a tortán, Rita szakácskönyve!!!!




Minden gluténérzékeny, és nem gluténérzékeny emberkének csak ajánlani tudom ezt az éttermet, van választék, jó kiszolgálás.. és ISTENI étel!!!

Cím:
Bp. 7 ker. Kertész u 41.
Facebook: KATT IDE
Honlap : KATT IDE


2015. július 20., hétfő

Fagyizó ajánló


Budapest, 14. ker. Róna utca

Haha.. ismét egy tuti jó kis fagyizó,cukrászda..
Meglátogattuk Viki barátnőm, és ő vitt el minket ide..
Cukor,tej,gluténmentes fagyik, paleo sütik, gluténmentes sütik......
Egy igazi cuki, ami nekünk való!!!!