2015. augusztus 28., péntek
FAHÉJAS CSOKIPUDINGOS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
30 dkg Il pane di anne - glutén,tej,tojásmentes kenyérliszt (itt találod)
1 ek DW 1:4 édesítő
csipet só
1 db tojás
1,2 dl víz
1,5 dl kókuszkrém - Alpro
2 dkg növényi margarin
4 gr útifűmaghéj
4 gr porélesztő
Töltelék:
1 cs csokoládés pudingpor
2 dl mandulatej - Alpro
édesítő
0,5 dl kókuszkrém - Alpro
Tetejére:
2,5 ek növényi margarin
fahéj
édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
Közbe megfőzzük a pudingot.
Majd lisztezett lapra tesszük, hat részre osztjuk, kis gömböket formázunk.
Majd kinyújtjuk, a felső részét bevagdossuk.
Az alsó részre teszünk a pudingból, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd megkenjük olvasztott margarin és fahéj keverékével, majd megforgatjuk fahéjas édesítőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése