2015. október 30., péntek

SÜTŐTÖKÖS FORRÓ CSOKI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Jönnek a téli esték, ilyenkor imádom a forró csokit.. Most a Midzu géppel készítettem nagyon nagyon finomat egy kis sütőtökkel megbolondítva!

Hozzávalók:
1 fél kisebb sütőtök
2 ek cukormentes kakaópor (holland)
szerecsendió
fahéj
víz
1 dl rizskrém

Elkészítés:
Az összes alapanyagot beletesszük a gépbe,
A rizskrémből kb 1 dl , majd felöntjük vízzel 1,3 as jelzésig.
A Paste program dolgozik.
Majd ha lejárt, akkor egy pohárba alulra mézet teszünk, majd ráöntjük a forró sütőtökös kakaót...
Majd fogyaszthatjuk :D

2015. október 29., csütörtök

SÜTŐTÖKKRÉMES KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
20 dkg Schar mix B (itt találod)
1 csapott ek útifűmaghéj
édesítő
2 dl kókuszkrém - Alpro
kb. 3 dl víz (ha szükséges még pótoljuk)
5 dkg porélesztő

Krém:
1 közepes sütőtök fele
szerecsendió
fahéj
1 ek méz
édesítő (ha még jobban édesen szeretik)
kb 3 ek kókuszkrém - Alpro

+ kókusztejes növényi margarin

Elkészítés:
A kalács tésztájának hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
A sütőtököt megsütjük, majd kiszedjük a belsejét, és a többi hozzávalóval együtt botmixerezzük.
Ha megkelt a tészta, akkor háromfelé vesszük, kinyújtjuk, majd a krémmel megkenjük.
Végül összefonjuk és lekenjük kókusztejjel kikevert növényi margarinnal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.







2015. október 24., szombat

VANÍLIÁS-EPRES-CSOKIS TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Én nagyon szeretem a krémes sütiket, sőőőtt mondhatnám, hogy a kedvenceim. Most egy olyan tortát készítettem, ami költséghatékony, és glutén,tej,cukor,szójamentes diétába kitűnő :D
Hozzáteszem, a férjem elvitte a felét a "dolgozóba" :D 

Hozzávalók:
4 dbt tojás
4 ek rizsliszt
1 cs sütőpor
édesítő 
1 ek cukrozatlan kakaópor
krém:
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek keményítő (kukorica vagy burgonya)
0,5 l kókusztej - Alpro
édesítő

20 dkg fagyasztott eper
méz
Útifűmaghéj

házi csoki

Elkészítés:
A piskótához a szárazanyagot összekeverjük, majd a tojásokat kikeverjük, majd a kettőt egybe öntjük, alaposan kikeverjük, majd egy oldalcsatos formában 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük. ( a formát érdemes növényi margarinnal kikenni)
A pudingot (a keményítővel együtt) megfőzzük, az epret a mézzel felmelegítjük.
Ha megsült a piskóta, és meghűlt akkor kettévágjuk.
Megkenjük az eperlevével,amit előzőleg az tifűmaghéjjal kikevertünk,majd pudingal és eperszemeket teszünk rá.
Majd rátesszük a felső piskótalapot.
A tetejére halmozzuk az epret, majd betesszük a hűtőbe  hogy lehűljön.
Tálalás előtt házi csokival leöntjük.










2015. október 23., péntek

TOFFIFEE - EGY KIS CSAVARRAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hu.. hogy is kezdjem.. szóval nagy csokigyártó vagyok.. Snickers, Bounty, ...és még sorolhatnám.. Az egyik nagy kedvencem a Toffifee, de hogy én is meg tudjam enni..ezért elkészítettem :D (persze csak óvatosan, még a törökmogyoróval is - nekem ;) )

Hozzávalók:
1. "karamell réteg":
15 dkg méz
12 dkg kókuszzsír
5 dkg növényi margarin
vanília aroma
karamell puding vagy keményítő
( Hogy miért is a karamell puding?? A Toffiffe alsó rétege karamellás , mivel ebben a receptben nincs cukor, amit lehetett volna karamellizálni, ezért hogy mégis csak legyen olyan íze, hát ezért ;) )
2. nugát réteg
Megmondom őszintén én ide jófajta török mogyoró krémet használtam, amit külföldről kaptam.
De megmutatom milyen egyszerűen el lehet készíteni ( a videón rendes mogyorót használtam, de török mogyoróval is el lehet készíteni.. érdemes azért egy pár órára talán beáztatni )
VIDEÓ ITT !!
3.csoki réteg
Házi csoki - amit már sokszor olvashattatok tőlem

Elkészítés:
A "karamell réteg" összetevőit a keményítőn / pudingon kívül egy tálba tesszük, majd szép lassan összeforraljuk, legvégül egy pár kanálnyit kiszedünk, kikeverjük a keményítővel /pudinggal, majd vissza öntjük, sűrűre főzzük.
Szilikon formát előveszünk, először házi csokit teszünk alulra, majd a karamellréteget, majd jön belőe a mogyorónugátból.
Majd ilyenkor jöhet a török mogyoró (ami nálam most kimaradt), majd végül ismét házi csoki..
És irány a hűtő egy éjjelre (vagy fagyasztó).










HÁZI MOGYORÓKRÉM KÉSZÍTÉSE:



2015. október 22., csütörtök

VANÍLIÁS-ALMA-SÜTŐTÖK PUDING (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hogy a sütőtökből pudingot?? Bizony ám, és milyen finom egy kicsit megbolondítva fűszerekkel, egy kis almával és vaníliával.. ráadásul vitaminbomba :D
És ezek mellett nagyon gyorsan elkészül ;) A Midzu tejfőző ismét csodát készített nekem D

Hozzávalók:
1 fél sütőtök
3 db alma
vanília aroma
fahéj
szerecsendió
édesítő
2 cs vaníliás pudingpor (haas)
kb. 1 dl kókusztej
víz

Elkészítés:
Az almát és sütőtököt megmossuk, megpucoljuk majd felszeleteljük, bee tesszük a gépbe, hozzáadjuk a fahéjat, szerecsendiót,vanília aromát, kókusztejet és az edényben lévő 1,3 as jelzésig felöntjük vízzel.
Majd a PASTE programot bekapcsoljuk, hagyjuk míg a gép dolgozik.
Majd ha kész , akkor kiöntjük egy tálba hozzáadjuk a pudingport (egy kis tálkában összekeverjük a még melegen kiszedett 3-4 kanál pürével), majd ízesítjük.
Tálkákba tesszük, és hagyjuk lehűlni.


2-3 óra múlva fogyasztható :D



2015. október 19., hétfő

A LEGFINOMABB DUPLA KAKAÓS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Vannak olyan finomságok nálam, ami kívánságra készül. Ez is ilyen volt.. Minden évben van nálam egy nagyon jó kis csajos délután, és Gyöngyikém kérése kakaóscsiga volt, de hogy egy kicsit extrább legyen, így tettem bele még ezt-azt.
Nézzétek csak:


Hozzávalók:
30 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
15 dkg Schar Mix C (itt találod)
édesítő
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek útifűmaghéj
2 ek méz
1 cs porélesztő
5 dl víz
1 db tojás
2 ek növényi margarin

Töltelék:
kb 3 ek cukrozatlan kakaópor
fél ek fahéj
édesítő
annyi cocomas, hogy sűrű krémet kapjunk

+1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük (én egy éjjelre a hűtőbe tetem, mivel nekem másnapra kellett, úgyis tökéletesre sikerül,szépen megkel a tészta)
Másnap kivesszük egy órával azelőtt, hogy elkészítenénk, majd  lisztezett lapon kinyújtjuk.
A töltelék összetevőit alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát
Feltekerjük és felszeleteljük, majd sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.







2015. október 15., csütörtök

SZILVÁS CSÁSZÁRMORZSA SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Ismét egy nagyon egyszerű finomság, de viszont kenterbe ver mindenféle krémes sütikét :D
Császármorzsa rajongók figyelmébe ;)

Hozzávalók:
2 csomag Rizsiri császármorzsa (FIGYELEM!!! 2 fél létezik belőle, én a barnarizslisztes használtam, ami édesítős)
szilvalekvár
1 cs zselatinfix
+ házi csoki

Elkészítés:
A rizsiri császármorzsa alapport elkészítjük, majd az így kapott császármorzsát turmixgépbe tesszük és szilvalekvárral, és zselatinfixel össze turmixoljuk, majd egy szilikon formába nyomkodjuk.
Betesszük a hűtőbe egy órára, majd utána házi csokit teszünk a tetejére és éjjelre a hűtőbe tesszük, hogy jól össze álljon!



2015. október 14., szerda

VANÍLIÁS-RUMOS-DIÓS TORTA (PALEO)




Hozzávalók:
4 db tojás (M méretű)
ízlés szerint édesítő
4 ek házi paleo süteményliszt  (SAJÁT- ITT)
1 csapott evőkamál útifűmaghéj
Krém:
2,5 dl kókusztej
3 ek dióliszt
rumaroma
vanília aroma (vagy vanília kikapart belseje)
kb 1 ek konjakliszt
kb 2 ek tápióka keményítő
Teteje:
házi csoki

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd két lapot sütünk belőle (18 cm es tortaforma)
Majd a kókusztejet felforraljuk az édesítővel, és aromákkal.
Közben a diólisztet összekeverjük a tápióka keményítővel és konjakliszttel.
Majd alaposan kikeverjük a kókusztejjel.
Egy sűrű puding állagú krémet kell kapjunk.
Megtöltjük a piskótát, majd a tetejét is megkenjük. ( ha matad akkor majd lehülés után az oldalát is )
Majd egy éjjelre mehet a hűtőbe!!!
Másnap házi csokival borítjuk.











2015. október 13., kedd

VANÍLIÁS-MAZSOLÁS RIZSKRÉM EPERÖNTETTEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Azt gondolom, hogy az egyik legjobb dolog , hogy kitalálták az ilyen szuper kis szerkentyűek..
Hogy miért is??
1. időtakarékosság
2. költséghatékony
3....nem kell annyit mosogatni :D
Én imádok vele "főzni".. Itt a blogon is már több receptel találkozhattatok amit ilyen géppel készítettem

És íme a legújabb:

Hozzávalók:
2,5 mp rizs
1 ek vaníliaaroma
2 marék mazsola
reszelt citromhéj
+víz

Fagasztott eper
méz
mazsola

Elkészítés:
A gépbe helyezzük a rizs, mazsolát,vaníliaaromát,reszelt citromhéjat, majd az 1,3 as szintig felöntjük vízzel, majd a rice congee programot kiválasztjuk.
Ha lejárt a program, akkor egy tálba öntjük a rizskrémet, majd ha meghűlt, akkor poharakba adagoljuk.
Az epret a mézzel "összefőzzük", majd  a rizs tetejére tesszük, megszórjuk mazsolával.. és megesszük D

MIDZU TEJ-LEVESFŐTŐGÉP: ITT

2015. október 11., vasárnap

Villámgyors joghurtos reggeli ötletek

Az ember lánya amikor rohanóban van, nem tud mindig extra reggelit készíteni.
De mi van ilyenkor??? Vegyük elő a fantáziánkat és joghurtot, az alapok már meg is vannak. Egy kis gyümölcs, egy kis keksz... és már pakolhatjuk is a tálkába a dolgokat.
Íme pár variáció:
1:
eper, joghurt, reggelitőpehely




 2.
barack, szőlő, joghurt


 3.
csokis mentes keksz és két féle joghurt