Én nagyon szeretem a krémes sütiket, sőőőtt mondhatnám, hogy a kedvenceim. Most egy olyan tortát készítettem, ami költséghatékony, és glutén,tej,cukor,szójamentes diétába kitűnő :D
Hozzáteszem, a férjem elvitte a felét a "dolgozóba" :D
Hozzávalók:
4 dbt tojás
4 ek rizsliszt
1 cs sütőpor
édesítő
1 ek cukrozatlan kakaópor
krém:
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek keményítő (kukorica vagy burgonya)
0,5 l kókusztej - Alpro
édesítő
20 dkg fagyasztott eper
méz
Útifűmaghéj
házi csoki
Elkészítés:
A piskótához a szárazanyagot összekeverjük, majd a tojásokat kikeverjük, majd a kettőt egybe öntjük, alaposan kikeverjük, majd egy oldalcsatos formában 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-22 perc alatt megsütjük. ( a formát érdemes növényi margarinnal kikenni)
A pudingot (a keményítővel együtt) megfőzzük, az epret a mézzel felmelegítjük.
Ha megsült a piskóta, és meghűlt akkor kettévágjuk.
Megkenjük az eperlevével,amit előzőleg az tifűmaghéjjal kikevertünk,majd pudingal és eperszemeket teszünk rá.
Majd rátesszük a felső piskótalapot.
A tetejére halmozzuk az epret, majd betesszük a hűtőbe hogy lehűljön.
Tálalás előtt házi csokival leöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése