Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
5 rk rizsliszt
fél cs sütőpor
édesítő
Csokis túrókrém:
0,5 kg laktózmentes túró
2 ek cukrozatlan kakaópor
kb 1 dl kókuszkrém - Alpro
édesítő
Vaníliás túrókrém
0,5 kg laktózmentes túró
édesítő
vanília aroma
1,5 dl kókuszkrém
kb 1 ek szenjtánoskenyérliszt (turmixolásnál látjuk, hogy szükséges e több)
10 dkg málna
2 ek méz
1 kk szentjánoskenyérliszt
házi csoki
Elkészítés:
A piskótához az összetevőket alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapíros tepsire öntjük, eloszlatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Majd még forrón egy konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk így kihűlni.
A túrókrémek elkészítése egyszerű,egész egyszerűen csak turmixoljuk az alapanyagokat.
A málnás tölteléket is kikeverjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor megtöltjük a csokis (kakaós) túrókrémmel,feltekerjük,majd fél órát hűtőbe tesszük.
Egy tálat folpackkal kibélelünk, majd a piskótát felszeleteljük és sorba rakjuk a tálban, majd a vaníliáskrémet bele töltjük, fogunk egy kanalat annak a segítségével lukat készítünk a közepébe és ide tesszük a málnazselét.
Majd hűtőbe tesszük egy éjjelre.
Másnap kivesszük, beborítjuk házi csokival, és betesszük pár órára a hűtőbe, majd fogyasztható.
Csoki máz nélkül:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése