2015. december 18., péntek

DIÓKRÉMES CSOKITORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta
9 db tojás
5 ek Mester süteményliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor (lehet helyette házi csokit is bele tenni, én azt tettem)
3 ek darált dió
édesítő
1,5 cs sütőpor
Krém:
5 dl kókusztej - Alpro
1 dl kókuszkrém - Alpro
édesítő
15 dkg darált dió
konjak liszt ( helyettesíthető zselatinfix-el)
1 ek növényi margarin

Elkészítés:
A piskótához 3 lapot fogunk sütni..
1 lap kakaós (csokis) - 3 db tojás, fél cs. sütőpor, 1 ek kakaópor (vagy csoki), 1 ek sütiliszt, 1 ek darált dió  , édesítő
1 lap diós - 3 db tojás, fél csomag sütőpor, 2 ek sütiliszt, 1 ek darált dió, édesítő
Majd a diósból még egy lap!!!!!!!!!!!
A lapokhoz az összetevőket összeturmixoljuk és megsütjük kb 20 perc alatt 180 fokos sütőben.
A krémhez a kókusztejet felforraljuk, majd  az összes többi hozzávalót egy tálban kikeverjük, majd ha forr a tej akkor bele öntjük és sűrűre főzzük.
Majd a lapokat megkenjük , végül házi csokival borítjuk!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése