2016. január 12., kedd
FORRÓ ALMÁS DIÓS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR.SZÓJAMENTES)
Imádom az almát, az almás sütiket... Már aktuális volt, hogy ismét készítsek valami finomat.. :D
Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per pane (itt találod)
1 cs porélesztő
2 db tojás
2 dl víz
1 dl rizskrém
3 dkg édesítő 1:5 (itt találod)
5 dkg növényi margarin
+ 1 ek olaj a gyúrás végén
Töltelék:
10 db közepes alma
édesítő ízlés szerint
fahéj
3 ek mézpótló
+ dió (kezünkkel durvára törve)
+ tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen 1 órát pihentetjük - kelesztjük.
Közben az almákat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük, és feltesszük az ízesítőkkel együtt párolni.
Majd 4 felé osztjuk, lisztezett lapon téglalap alakúra nyújtjuk.
Megszórjuk némi liszttel, majd megtöltjük az almás keverékkel, eloszlatjuk rajta, némi diót beleszórunk, feltekerjük, kettévágjuk.
Így járunk el a másik 3 darab tésztával is.
Sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük a tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése