2016. január 3., vasárnap
PIRITOTT DIÓS NUDLI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
LURPAK - vajat nem fogyaszthatják a laktoz illetve tejérzékenyek. A recept felkérésre készült. De növényi margarinnal is elkészítettem!!!
Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
25 dkg schar mix B
3 db tojás
5 dkg Lurpak vaj / növényi margarin
csipet só
2 dkg édesítő 1:5
+ olaj a főző vízbe
+ darált dió- -édesítő - mézeskalács fűszer keverék
+ lekvár
Elkészítés:
A nudli hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, összegyúrjuk, majd 20 percet pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon ujjnyi vastagságúra sodrunk egy egy kisebb adagot, majd felszeleteljük.
Lobogó enyhén olajos vízben kifőzzük.
Közben a darált édesítős,fűszeres diót megpirítjuk, és a megfőtt nudlit belekeverjük, átforgatjuk.
Fűszeres ama-körte lekvárral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése