2016. február 26., péntek
KAKAÓS - MAZSOLÁS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg Mester süteményliszt
5 dkg Mester tésztaliszt
1 cs porélesztő
3 dkg édesítő (1:4)
1 dkg burgonyapehely
kb. 4 dl rizstej - Alpro
+ mazsola
+ cukrozatlan kakaópor édesítővel kikeverve
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd 3 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk édesítős kakaóporral és mazsolával, majd feltekerjük.
Majd a 3 részt összefonjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, vagy szilikon kenyérformába, és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük kókusztejes olajjal (vagy tojással - tojás fogyasztók), és 180 fokon kb. 20-percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése