2016. március 25., péntek
KAKAÓS ARANYGALUSKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Mester kenyérliszt
20 dkg mester kelt tészta liszt
2 db tojássárgája
4 dkg margarin
1 dkg édesítő (1:5)
3 dl rizsital - Alpro
4 gr porélesztő
+ cukrozatlan kakaópor
+ édesítő
+ olvasztott margarin
Sodó:
5 dl rizsital
2 db tojássárgája
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
Majd 3 cm vastagságra nyújtjuk és szaggatjuk.
Egy szilikon formába lerakunk egy sort, majd megkenjük margarinnal, megszórjuk édesítős kakaóporral és ezt ismételjük, amíg el nem fogy.
30 percet újra kelesztjük.
Majd 150 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A sodóhoz a rizsitalt kikeverjük a tojássárgájával,édesítővel és pudinggal, majd sűrűre főzzük.
Ha meghűlt, tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése