2016. március 31., csütörtök
SOMLÓI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)
Hozzávalók:
8,5 dkg Nocarb rost sütőmix
4 db tojás
ízlés szerint édesítő (nálam 5 dkg DW1:4)
5 gr gl mentes sütőpor / szódabikarbóna
2 ek kókuszolaj
1,5 dl víz
+ 3 ek cukrozatlan kakaópor + víz
+ vanília aroma
Krém:
Csokis:
0,4 dl kókusztej - Alpro
1 cs Nocarb csokis puding
0,1 dl kókuszkrém - Alpro
ízlés szerint édesítő
Vaníliás krém
0,5 dl kókusztej - Alpro
ízlés szerint édesítő
vanília aroma
2 db tojássárgája
+ konjakliszt (sűríteni - én nem mértem dkg ra, )
Csokiszósz:
10 dkg kókuszolaj
édesítő
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl kókusztej - Alpro
2 dl kókuszkrém - Alpro
+ mazsola
+ rumaroma
+ dió
Elkészítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd folyamatosan adagolunk mindent hozzá, végül két részre szedjük, az egyikbe kakaóport + vizet adunk, a másikba a vanília aromát.
Egy szilikon torta formába belekanalazgatjuk, majd elsimítjuk a tetejét (tarka tortánk lesz).
Majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
A krémeket megfőzzük (a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot , alaposan kikeverjük).
A csokiszószt elkészítjük.
A kókuszolajat az édesítővel meghevítjük, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a kakaóport, kókusztejet és krémet, jó alaposan kikeverjük.
Majd a piskótát kettévágjuk, majd csíkokra.
Egy jénaiba tesszük a piskóta negyedét, majd az előzőleg rumaromába áztatott mazsola jön, és dió, majd vaníliáskrém, majd ismételjük..csak csokis krémmel.. addig amíg el nem fogynak.
Majd tálaláskor csokiszósszal leöntjük.
Tálalhatunk hozzá kókusztejszínhabot is!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése