2016. április 3., vasárnap
GYÜMÖLCSHABOS TORTA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)
Ismét eljött egy szülinap, így megint készült torta.. Olikám, az unokaöcsém 13 éves lett. Ő a gyümölcsös süteményeket részesíti előnyben, így természetesen olyan készült neki.
Ismét a Meggle Decort használtam, mint februárban Anna tortájához, hisz bevállt alapanyag már nálunk :D
Hozzávalók:
Piskóta:
9 db tojás (s)
9 ek mester süteményliszt
2 ek édesítő (1:5)
1 cs sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
kb 20 dkg vegyes gyümölcs (nekem fagyasztott volt)
3 dl Meggle decor növényi tejszínhab
0,5 tasak zselatinfix
1 kk reszelt citromhéj
ízlés szerint édesítő ( meggle decor édesített, ezért!!)
1 cs vaníliás pudingpor (haas)
3 kisk zselatin
1 dl víz
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot (kakaóporon kívül.)
Majd kettészedjük a piskótamasszát 2/3 - 1/3 részre, és a nagyobb mennyiségűbe bele keverjük a kakaóport.
Majd mind a kettőből lapot sütünk 18 as tortaformába. (kb 20 perc alatt a kakaós, 10-12 perc a sima)
Közben elkészítjük a krémet.
A gyümölcsöket kiolvasztjuk, majd botmixerrel pépesítjük.
A vízben elkeverjük a vanília pudingot, zselatint, édesítőt, és a gyümölcspürét, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tejszínhabot a zselatinfix segítségével kemény habbá verjük.
Ha meghűlt a gyümölcsös krém, akkor a tejszín kb 95 % val kikeverjük, majd ezzel megtöltjük a tortát (egy kicsit hagyjunk belőle)
Majd hűtőbe tesszük egy éjjelre.
Másnap a maradék habbal bevonjuk,
Majd a maradék gyümölcsös habbal pedig díszítjük .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése