2016. szeptember 20., kedd

DIÓS RÓZSÁK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
15 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg Mester kelt tészta liszt
3 gr porélesztő
2 dl kókusztej
1 ek édesítő (1:4)
1 ek margarin
1 ek olaj
Töltelék:
15 dkg dió - darálva
ízlés szerint édesítő
kókuszkrém
+ rizsliszt
+ édesítős kókusztej a kenéshez ( nem tojásérzékenyeknek tojássárgája)

Elkészítés:
Az alapanyagokat nagyon alaposan kidolgozzuk , az olajat a legvégén adjuk hozzá, addig dagasztjuk, míg szépen a tál oldalától el nem válik.
Majd meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, pohár segítségével kiszaggatjuk.
Majd a köröket egymásra tesszük, megtöltjük krémmel ( egész egyszerűen kikeverjük a töltelék alapanyagait sűrű krémmé).
Maja a köröket alulról "felzárjuk), majd feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük (lehet használni nagyobb méretű szilikon muffin formát és abba tenni).
Lekenjük édesítős kókusztejjel.
Nem tojásérzékenyek nyugodtan kenjék meg tojássárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése