2016. november 4., péntek

FOKHAGYMÁS SAJTOS ZSEMLÉK (GLUTÉN, TEJ, TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
3,5 dkg porélesztő

1 ek burgonyapehely
1 kk fokhagymapor (Lucullus)
kb 2,6 dl kókusztej
1 ek olaj
+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:
A száraz anyagokat (az élesztőn kívül) egy tálba tesszük, elkeverjük.
Majd az élesztőt langyos kókusztejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokhoz, alaposan kidolgozzuk.
Végül hozzáadjuk az olajat, és avval is átdolgozzuk.
3 egyenlő részre osztjuk, majd olajos kézzel formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük , tetejét picit lenyomjuk. (én itt már nem olajoztam, mert olajos kézzel formáztam!).
Megszórjuk növényi sajttal, majd 40-50 fokon kelesztjük 25 percet, maj 180 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét és tovább sütjük kb 20-25 percet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése