2016. december 18., vasárnap
CANDY CANE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg Mester süteményliszt
3,5 gr porélesztő
2 ek édesítő (1:4)
1 db tojás
5 dkg margarin
1,5 dl kókusztej
+ 1 marék dió
+ 1 marék mazsola
+ 1 marék aszalt vörös áfonya
+ kb 20 dkg meggy (nekem fagyasztott volt) - ezt kiengedve fahéjjal,édesítővel és útifűmaghájjal kikeverve
+ rizsliszt a nyújtásnál
Elkészítés:
A liszteket és az édesítőt egy tálba rakjuk, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojással elkeverjük.
Az élesztőt kézmeleg kókusztejben elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 40 percet kelni.
A tészta kb 3/4 ed részét kivesszük a tálból.
Majd rizslisztes lapra tesszük, hosszúkás alakba kinyújtjuk, beleszórjuk a diót (durvára törjük), majd mazsolát, áfonyát és feltekerjük.
Nyújtjuk rajta kicsit.
Majd kezünk segítségével formázzuk, tetejét behajtjuk.
Közepére tesszük a meggyet és eloszlatjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle, majd a sütire rakosgatjuk.
Tojásfehérjével lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése