2016. december 21., szerda
MESTER BEJGLI 2016 (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók (4 rúdhoz)
30 dkg Mester házi kenyérliszt
20 dkg Mester süteményliszt
csipet só
2 db tojás
3 ek édesítő (1:4)
1 cs porélesztő
12,5 dkg margarin
12,5 dkg zsír
2,2 dl rizstej
+ édesítővel elkevert dió + hozzáadunk némi rizstejet , majd összekeverjük
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A liszteket , sót, és az édesítőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és margarint , majd elmorzsoljuk vele.
Hozzáadjuk a tojásokat és avval is összedolgozzuk.
A langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt, majd hozzádolgozzuk jó alaposan.
Majd hagyjuk egy órát kelni.
Majd 4 részre vesszük.
Rizslisztes lapon egyenként kinyújtjuk, megtöltjük a diós töltelékkel, feltekerjük.
Lekenjük tojással, tetejét és oldalát megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése