2016. december 16., péntek

MESTER ZSERBÓ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
10 gr útifűmaghéj
1,5 ek édesítő
3,5 gr porélesztő
1 - 2 kk mézeskalács fűszerkeverék - Lucullus
12,5 dkg margarin
1,5 dl kókusztej / víz
+ kb 20-25 dkg sárgabarack lekvár
+ 30-35 dkg darált dió - édesítve
+ házi csoki
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint , össze morzsoljuk, majd a kókusztejet, és jó alaposan eldolgozzuk.
Majd 30 percet pihentetjük.
4 részre osztjuk, majd lisztezett lapon mindegyiket kinyújtjuk.
Formába tesszük (nálunk Annus kérésére csillag szilikon formába tettük) az egyik lapot, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk édesített darált dióval, egészen addig , amíg el nem fogy.
Majd 180 fokra elmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt házi csokival borítjuk












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése