2016. december 14., szerda
SOMLÓI NUTRIBÓL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás (L)
12 dkg Nutri free mix per dolci
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
3 dkg darált dió
1 ek rumaroma
3-4 ek rizstej - Alpro
Krém:
Vaníliás:
3 dl rizstej - Alpro
ízlés szerint édesítő
1 cs vaníliás pudingpor (Haas)
1 ek vanília aroma
2 dl rizstejszín - Alpro
1,5 ek margarin
Csokis:
3 dl rizstej - Alpro
ízlés szerint édesítő
1 cs csokoládés pudingpor (Haas)
2 dl rizstejszín - Alpro
1,5 ek margarin
+ rumba áztatott mazsola
+ durvára darált dió
+ csoki öntet (Házi csokoládét készítünk, amit rizstejszínnel folyósabb állagúra készítjük.)
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikeverjük a többi alapanyaggal, végül beleforgatjuk a habot.
Szilikon formába tesszük.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a rizstejbe keverjük az édesítőt, vanília aromát, pudingot, majd megfőzzük , végül belekeverjük a margarint és rizstejszínt.
Ugyan ezt a csokissal is elvégezzük.
A piskótát felaprítjuk kockákra.
Végül egy tálba rakosgatjuk és rétegezzük a pudinggal, a rétegek közé pedig a rumos mazsolából és a dióból rakunk.
Csokiszósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése