2017. február 28., kedd

"TÚRÓS" BATYU (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók 12 db - hoz
Tésztához:
50 dkg Nutri free Mix per pane
1 cs porélesztő - Haas
1,5 ek édesítő (1:4 Dia Wellness paleo)
8 dkg margarin
2 db tojássárgája
3,7 dl kókusztej
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
30 dkg Totu
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő
fél citrom reszelt héja
0,5 dl kókusz vagy rizskrém 
24 gr útifűmaghéj
7,5 dkg mazsola

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, jó alaposan összedolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!). Majd letakarjuk és meleg helyen kelesztjük egy órán át.Közben elkészítjük a tölteléket. A A totut összeturmixoljuk a kókuszkrémmel , édesítővel és vanília aromával. Majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, útifűmaghéjat. Ha ez összeállt, akkor belekeverjük a mazsolát.Ha a tésztánk megkelt, akkor rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk. 12 db kockára vágjuk. Megtöltjük a töltelékkel (közepére kanalazzuk), majd először két szemközti sarkot összeillesztünk, majd utána a másik szemközti sarkokat, evvel lezárjuk a batyut. Sütőpapíros tepsire tesszük és tojássárgájával lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.










2017. február 13., hétfő

CSOKIS-DIÓS SZÍV (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
30 dkg Mester keksztekercs por
20 dkg darált dió
25 dkg baracklekvár - cukormentes
5 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
+ Mester diabetikus étbevonó
+ darált dió

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk (ha túl száraznak érezzük, tehetünk hozzá rizstejszínt!).
Majd 30 percet hűtőben pihentetjük.
Majd kinyújtjuk (mi szórtunk alá darált diót!).
Szaggatjuk, tetejét étbevonóval bevonjuk és dióval megszórjuk.

VANÍLIÁS - KAKAÓS LINZER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
16 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
csipet só
50 gr rizstejszín
+ 1-2 ek vanília aroma
+ 1 gr mester kakaópor
+ barack vagy bármilyen lekvár

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Az egyik felébe kakaóport gyúrunk, a másikba a vanília aromát.
Majd rizslisztes (vagy mester sütilisztes ) lapon kinyújtjuk, külön a vaníliást, külön a kakaóst, de mi Annával egybe is gyúrtunk egy egy darabot, így lett a fele ilyen-fele olyan, illetve össze is gyúrtunk, így pedig "bocis" lett :D
Majd szaggatjuk (mi többféle szív alakú formát használtam).
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-13 perc alatt megsütjük.
Lekvárral ragasztjuk össze őket :D












2017. február 10., péntek

HAJDINÁS MESTER KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
7,5 dkg hajdinaliszt

4 gr porélesztő
1 ek útifűmaghéj
1 ek burgonyapehely
6 dkg Orgran gluténpótló
4,5 dl víz
1,5 ek olaj
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
A száraz anyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük, hozzáadjuk a vizest, majd alaposan kidolgozzuk.
Hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk.
Majd egy szilikon formába tesszük.
Megkenjük olajjal.
50 fokon 30 percet kelesztjük, majd 180 fokon tovább sütjük kb 30-40 percig.



CSOKIS CROISSANT (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók (5 db ):
10 dkg Nocarb rost sütőmix
1,5 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
1,5 ek rumaroma / de lehet vanília aroma is - amelyiket szeretnénk
1 dl víz
4 db tojás
1 ek kókuszolaj
Krém:
3 ek holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
kb 5 ek kókusztej
annyi konjakliszt, hogy sűrű massza legyen

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 10 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk kocka alakba, összehajtjuk 4 be, majd nyújtjuk, megint hajtjuk és ismét nyújtjuk, de most már téglalap alakúra.
Megkenjük a kakaós krémmel és háromszögekre vágjuk.
Felcsavarjuk a szélesebb részénél, sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással majd 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.







MEGGYES PUDINGOS PITE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Kérés volt, hogy Limara egyik receptjét alakítsam át. Megtörtént :D  A változtatás benne tényleg csak iciri :DNagyon finom lett :)

Hozzávalók:
50 dkg Mester süteményliszt
25 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
csipet só
4 gr sütőpor
2 db tojás
Töltelék:
1 üveg meggybefőtt - cukormentes
1 dl rizstej
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Az egyik részét kinyújtjuk rizslisztes lapon, majd pite formába tesszük. (ha nem szilikon, akkor kenjük ki margarinnal és rizslisztezzük!).
A töltelékhez a meggylevet és rizstejet egy lábasba öntjük, beletesszük a pudingport és édesítőt, elkeverjük és megfőzzük, majd a meggyet belekeverjük.
Ha ez meghűlt, akkor a pitére öntjük, majd a másik tészta rész is kinyújtjuk, és felcsíkozzuk, majd a csíkokat a pitére tesszük.
Felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.









2017. február 7., kedd

NOCARB PIZZA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
15 dkg Nocarb rost sütőmix
4 db tojás
1,6 dl víz
30 gr olaj

oregánó

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, 10 percet pihentetjük.
Majd kinyújtjuk sütőpapíron.
200 fokon elősütjük kb 10 percig.
Majd megkenjük paradicsomszósszal, ízlés szerint rátesszük a feltéteket.
Majd visszatesszük a sütőbe, 180 fokra állítjuk a hőfokot és kb 20 percig sütjük még.

SZIVÁRVÁNY PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
4 db tojás
1,5 ek édesítő (1:4)
10 dkg Mester süteményliszt
5 gr sütőpor
csipet só
+ ételfesték ( nekem, zöld,kék, sárga volt)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját a liszttel,sütőporral,édesítővel kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a habot.
Majd annyi részre osztjuk , amennyi ételfestékünk van, és mindegyikbe belekeverünk (attól függően , milyen erősségű legyen a színe a piskótának.
18 cm es formába tesszük szép sorba a színeket, majd villával belekevergetünk / összehúzzuk a színeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.



2017. február 6., hétfő

ASZALT PARADICSOMOS MINI BAGEL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók (10 db)
18 dkg Nocarb rost sütőmix

10 gr Nocarb sütőpor
kb 1,7 dl víz
6 db tojás
6 db aszalt paradicsom
Elkészítés:
A paradicsomokat apróra vágjuk, majd az összes alapanyaggal együtt alaposan összedolgozzuk, majd 10 db részre osztjuk.
Fánk sütőt olajspray-el kifújjuk, majd a gombócokat belenyomkodjuk.
20 percet pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük, majd kivesszük a formából és rácson sütjük további kb 20-25 percet 180 fokon.



NOCARB TÚRÓGOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók (4 nagy vagy 8 kicsi)
10 dkg Totu
6 dkg Nocar daramix
2 ek édesítő (1:4)
3 db tojás
3 ek kókuszkrém
+ pirított kókuszreszelék

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan összekeverjük, majd gombócokat formázunk belőle.
Forró vízben kifőzzük, majd pirított kókuszreszelékben megforgatjuk.
Ízesített kókuszkrémmel tálaljuk.







CSOKIS CSAVART (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg Nutri free mix per pane
4 gr porélesztő
3 dkg margarin
2 dl kókusztej
1 ek édesítő (1:4)
1 tojássárgája
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 1 db tojássárgája a kenéshez
+ édesítő-cukrozatlan kakaópor - rizskrém elegye (sűrű massza)

Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk, majd 45 percet kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk és téglalap alakra kinyújtjuk.
Megkenjük a kakaós masszával, majd összehajtjuk és felcsíkozzuk.
Mindegyiken csavarunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük,
Lekenjük tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.






2017. február 5., vasárnap

AMERIKAI RUMOS DUPLA CSOKIS KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

Hozzávalók (8 db)
25 dkg Mester süteményliszt
6 dkg mester kakaópor
 1,5 ek édesítő (1:4)
20 dkg margarin
2 db tojás
rumaroma
3 gr sütőpor
+ kb 2 marék Mester diabetikus étbevonó kézzel összetörve
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összedolgozzuk, majd belemorzsoljuk az étbevonót.
Összegyúrjuk, majd pihentetjük 5-10 percet.
Vizes kézzel golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire tesszük és lenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük.