2017. március 31., péntek

ERDEI GYÜMÖLCSÖS GOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,HOZZÁADOTT CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
15 dkg Aby gluténmentes  tésztaliszt
2 db tojás
50 dkg főtt,áttört burgonya
1 ek édesítő (1:4)
+ 15 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott) – ezt kiengedjük, hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy a levét besűrítse)+ hozzáadunk ízlés szerint édesítőt
+ zsemlemorzsa – ezt megpirítjuk
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük és jó alaposas kidolgozzuk. Majd kiszedünk a markunkba belőle, lenyomkodjuk és a gyümölcsből beleteszünk, majd golyóvá formázzuk. Ezt egész addig, amíg el nem fogy.
Forró, lobogó vízben kifőzzük (Akkor jó, ha feljön a tetejére!).

Majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.







2017. március 30., csütörtök

SAJTOS - CSIRKÉS - BROKKOLIS PIZZA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
8 dkg Nocarb rost sütőmix
3 db tojás
2 ek reszelt növényi sajt
5 gr sütőpor
kb 0,5 - 1 dl víz
oregánó
bazsalikom

+ paradicsomszóz
+ brokkoli - csirke - növényi sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd egy kerek formára kinyújtjuk. Sütőpapírra tesszük, majd megkenjük paradicsomszósszal és megszórjuk brokkolival (amit megfőztünk előtte) és sült csirkehússal, majd sajttal borítjuk. 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük .



2017. március 27., hétfő

BROKKOLIS SÜLT ÉDESBURGONYA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
1 db édesburgonya
25 dkg brokkoli
1 db paradicsom

tárkony
reszelt növényi sajt
+ olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk.A brokkolit szétszedjük, megmossuk. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. Sütőpapíros tepsire tesszük az édesburgonya karikákat,rátesszük a paradicsomot, majd a sajtot, végül a brokkolival borítjuk. Olajjal kissé meglocsoljuk, majd a fűszerekkel. Alufóliával lefedjük és 180 fokon sütjük 30 percig, majd leszedjük a fóliát és kb 20 percig sütjük tovább.

MINI CSOKITORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
10 dkg Mester süteményliszt
0,25 dl olaj
1 ek édesítő (1:4)
3 gr sütőpor
1 dkg Mester kakaópor
0,75 - 1 dl víz
Krém:
1 dl rizstejszín
1 dl rizstej
1 ek Mester kakaópor
ízlés szerint édesítő
5 dkg margarin
kb 2 - 3 dkg rizsliszt
+ Meggle decor a díszítéshez
+ Mester diabetikus étbevonó a tetejére

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd a mini tortaformába (11 cm) öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.(tűpróba!)
A krémhez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ha megsült és meghűlt a piskóta, kettévágjuk és megtöltjük vele, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön (én egy éjszakát hűtőbe tettem),
Másnap csokival bevonjuk a tetejét és Meggle decorral díszítjük (kb 1 - 1,5 dl vertem kemény habbá!).





2017. március 26., vasárnap

HOT CROSS BUNS (ANGOL HÚSVÉTI ZSEMLE) - (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,TOJÁS,SZÓJAMENTES)







Hozzávalók:
30 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
csipet só
5 gr porélesztő
1,5 ek édesítő (1:4)
4 dkg margarin
6 dkg aszalt gyümölcs
kb  2-2,5 dl kókusztej
+ 1,5 ek Aby gluténmentes kenyérliszt vízzel elkeverve (folyékony állagú legyen)
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, majd a margarint elmorzsoljuk benne. Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan kidolgozzuk. Hagyjuk egy órát kelni. Majd fogunk egy szilikon formát, és olajos kézzel golyókat formázunk a tésztából. A tetejüket bevágjuk, majd a vízzel kikevert lisztet kis kanál segítségével a „résbe” tesszük. Majd 50 fokos sütőben 15 percig kelesztjük újra, majd 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.







2017. március 24., péntek

TEJBE"KÖLES" (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
15 dkg köles
5,5 dl kókusztej
2,5 dl kókuszkrém
ízlés szerint édesítő
1 ek olaj
1 ek margarin
+ szeletelt mandula (mester család)
+ paleo csoki a tetejére

Elkészítés:
A kölest átmossuk, majd egy lábasba tesszük a kókusztejjel , olajjal és édesítővel együtt, elkeverjük, majd megfőzzük.
Majd hozzákeverjük a margarin és a kókuszkrémet.
Csokival és mandulával tálaljuk.






SAJTOS HAJTOGATOTT KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,HOZZÁADOTT CUKORMENTES,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
35 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
1 tk só
6 gr porélesztő
4 dkg margarin (puha)
kb 2,5 – 2,7 dl rizstej
+ olvasztott margarin a kenéshez
+ növényi sajt a szóráshoz (bele illetve a tetejére is)
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálba tesszük ( közben keverjük el őket), majd jó alaposan kidolgozzuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk egy órát kelni. Ha letelt az idő, rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd összehajtjuk – és ezt ismételjük meg háromszor!. Majd téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk a reszelt növényi sajttal, majd felvágjuk háromszög alakra (5-6 db jön ki mérettől függően!). A szélesebb részénél kezdve  feltekerjük, formázzuk. Olvasztott margarinnal megkenjük  tetejét és megszórjuk sajttal. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, maj 180 fokra elmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.










2017. március 22., szerda

GALUSKA - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)


Hozzávalók (1 nagy vagy 2 kis adag)
12,5 dkg Aby kenyérliszt
1 db tojás
1 tk só
2 dl víz
+ 1 ek olaj
+ 2 csipet só és 1 ek olaj a kifőzésre szánt vízbe
Elkészítés:

Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük és jó alaposan kikeverjük. Forró, lobogó vízbe (amelybe 2 csipet sót, és 1 ek olajat tettünk) szaggatjuk, majd leszűrjük. Átmossuk hideg  vízzel, majd belekeverünk 1 ek olajat.




"SAJTOS" MESTER VEKNI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
1,5 ek burgonyapehely
1,5 ek kölesliszt
0,5 ek hajdina liszt
1 cs porélesztő

kb 4,8 - 5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és alaposan eldolgozzuk.
Majd beledolgozzuk az olajat is.
Két részre osztjuk, vekniket formázunk belőle, lekenjük olajjal, bevagdossuk és megszórjuk reszelt növényi sajttal.
40 fokos sütőben kelesztjük 30 percet, majd 180 emeljük a sütő hőfokát és még kb 20-25 percig sütjük.

2017. március 21., kedd

KAKAÓS - VANÍLIÁS KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
33 dkg Mester süteményliszt
12,5 dkg eritrit - Mester család
12,5 dkg margarin
1 db tojás
1 ek vanília aroma
1 ek cukrozatlan kakaópor - Mester család
+ rizsliszt

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, a kakaóport a végén adjuk hozzá, nem kell teljesen beledolgozni, így lesz ilyen tarka, majd hűtőbe fél órát pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk kb fél ujjnyi - ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.





2017. március 20., hétfő

VANÍLIA KRÉMES SZIVÁRVÁNY TORTA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
12 db tojás
4 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
30 dkg Mester süteményliszt
ételfesték - piros, sárga, zöld, kék
Krém:
3 cs vaníliás puding
ízlés szerint édesítő
0,5 dl rizstej
5 dkg margarin
2 dl rizstejszín
1 dl Meggle Decor
+ 5 dl Meggle Decor + ételfesték

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habor verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel , majd hozzáadjuk a fehér habot, óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk.
Majd 4 részre osztjuk ,mindegyik részbe egy - egy ételfesték szín megy (attól függ a mennyisége, hogy mennyire erőteljes színt szeretnénk).
Csatos tortaformába tesszük , majd 180 fokra elmelegített sütőben megsütjük (LAPONKÉNT!!).
Elkészítjük a krémet.
a rizstejben elkeverjük a pudingport és édesítőt, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint,rizstejszínt, meggle decort.
Ha megsültek a lapok, akkor megtöltjük - lap, krém, lap, krém.....
Majd egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
Másnap fél liter tejszínt (Meggle decor) kemény habbá verünk, ezt is négy részre osztjuk, majd ételfestékkel színezzük.
Habnyomóba tesszük felváltva a színeket, majd díszítjük a tortát.















GYÜMÖLCSÖS PISKÓTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
4 db tojás
18 dkg Mester család süteményliszt
3 gr sütőpor
1 ek édesítő (1:4)
1 kk útifűmaghéj
1 dl kókusztej
+ gyümölcs - ez amúgy bármilyen lehet, nekem erdei gyümölcs volt, fagyasztott, ezt kiengedtem, kb 10 dkg

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd egy szilikonformába tesszük.
Beleszórjuk a gyümölcsöket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

2017. március 17., péntek

PUDINGOS KEKSZ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
23 dkg Mester süteményliszt
23 dkg margarin
2,5 dkg édesítő (1:4) porrá őrölve
12 dkg pudingpor ( 3x40 gr - vanília, csoki, eper)

Elkészítés:
A pudingporon kívül az alapanyagokat jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk és mindegyikbe 1-1 adag pudingport gyúrunk, majd 30 percet pihentetjük hűtőben.
Majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk, villával lenyomkodjuk és kb 8-12 perc alatt megsütjük.