Hozzávalók (kb 8 szelet)
50 dkg Aby
kenyérliszt
2 tk só
1 cs porélesztő
5 dl víz
3 ek olaj
+ 3 dl rizstejszín – 3 kk fokhagymapor (vagy friss , tört
fokhagyma)
+ 1 fej hagyma /
lilahagyma
+ 10 dkg sonka
+ 15-20 dkg bacon
+ növényi sajt
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a
sót,elkeverjük, majd az élesztőt és vizet, jó alaposan kidolgozzuk, majd végül
az olajat, és avval is alaposan kidolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen egy
órát. Majd sütőpapírra tesszük és kinyújtjuk akkorára, amekkora a tepsink
(érdemes kicsit rizsliszttel megszórni, hogy ne ragadjon a tészta a
nyújtófára!)
Megkenjük a fokhagymás rizstejszínnel, majd megszórjuk a
feltétekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése