2017. március 17., péntek

LANGALLÓ - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)


Hozzávalók (kb 8 szelet)
50 dkg Aby  kenyérliszt
2 tk só
1 cs porélesztő
5 dl víz
3 ek olaj
+ 3 dl rizstejszín – 3 kk fokhagymapor (vagy friss , tört fokhagyma)
+ 1 fej hagyma  / lilahagyma
+ 10 dkg sonka
+ 15-20 dkg bacon
+ növényi sajt
Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót,elkeverjük, majd az élesztőt és vizet, jó alaposan kidolgozzuk, majd végül az olajat, és avval is alaposan kidolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen egy órát. Majd sütőpapírra tesszük és kinyújtjuk akkorára, amekkora a tepsink (érdemes kicsit rizsliszttel megszórni, hogy ne ragadjon a tészta a nyújtófára!)
Megkenjük a fokhagymás rizstejszínnel, majd megszórjuk a feltétekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése