2017. március 8., szerda
MARLENKA GOLYÓ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Mester mézes ( keksz receptem ITT!!)
5 dkg mézpótló
6 dkg margarin
9,5 dkg darált dió
Töltelék:
5 dkg datolya - rizstejbe egy éjjelre beáztatni
5 dkg datolya - ezt hagyjuk így :)
1 ek mézpótló
1,5 dkg kókuszolaj
2 dkg kókuszkrém
5 dkg darált dió
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, majd 3 dkg - ot félre teszünk belőle.
A többit az összes alapanyaggal együtt összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük.
A datolyákat pépesítjük botmixerrel ( a beáztatottat jól csepegtessük le előtte!!), majd hozzáadjuk a mézpótlót és kókuszolajat, "összefőzzük", majd belekeverjük a diót. Megvárjuk míg kihűl.
Majd a kekszes masszából golyókat formázunk és habnyomó segítségével megtöltjük a golyókat . (Egész egyszerűen szúrjuk bele a habnyomó fejét és nyomjuk bele a krémet, de lehet úgy is, hogy tenyerünkön egy adagot kilapítunk, beleteszünk a krémből, majd összehatjuk, formázzuk.)
Ha kész, akkor a maradék kekszmorzsába forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése