Életem első leveles tésztája :D Nagyon megörültem neki, hogy sikerült. Eszméletlen finom lett, komolyan mondom. És ugye ilyenkor nem csak én kóstolok, hanem a család többi tagja is ;) :D Próbálkoztam már levelessel,de valahogy soha nem sikerült.. Na de most .. Jesszusom, ez mennyei finom! <3
Hozzávalók (6 db )
20 dkg Aby kenyérliszt
20 dkg margarin
2 csipet só
0,8 dl víz
+ kb 15 dkg meggy (fagyasztott) – ezt kiengedjük, hozzáadunk
ízlés szerint édesítőt, és annyi útifűmaghéjat, hogy a „levét” megszívja
+ 1 db tojás a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A lisztet két tálba tesszük, az egyikbe 17 dkg és 3 dkg margarin és a só. A másikba a 17 dkg margarin
és 3 dkg liszt. A 17 dkg margarin összedolgozzuk a liszttel, majd a hűtőbe
tesszük 40 percre. A másik adag lisztet és margarint összedolgozzuk a vízzel
együtt, majd azt pihentetjük, míg a margarin a hűtőbe van.
Ha letelt az idő, akkor a tésztánkat jól belisztezett lapon
kinyújtjuk, majd közepére tesszük a margarint és ráhajtjuk a széleket, majd
kinyújtjuk. (Érdemes jól lisztezgetni közbe, mert ragad a tészta, a margarin
próbál „kijövögetni” a szélein).
Majd ha kinyújtottuk, akkor a két oldalát behajtjuk, majd 25
percre hűtőbe tesszük. Ezt négyszer ismételjük meg. Az utolsó nyújtásnál 6
részre vágjuk.
A meggyet kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az édesítőt és
útifűmaghéjat, megvárjuk míg összeáll.
Megtöltjük a tésztát – mindegyik közepébe teszünk a
meggyből, majd összehajtjuk a széleit, összenyomjuk, majd felvert tojással
lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt
megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése