2017. április 5., szerda
GYORS MARLENKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
6 db tojás
2 ek édesítő (1:4)
6 gr Nocarb sütőpor
3 dkg darált dió
3 dkg Nocarb rost sütőmix
Krém:
10 dkg datolya - rizstejbe egy éjjelre beáztatni
10 dkg datolya - ezt hagyjuk így :)
2 ek mézpótló
3 dkg kókuszolaj
4 dkg kókuszkrém
10 dkg darált dió
+ cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk . A sárgáját kikeverjük az édesítővel és a dióval, majd hozzáadjuk a hab felét, elkeverjük, majd hozzászitáljuk a Nocarb rost sütőmixet, kikeverjük, végül a hab másik felét elforgatjuk benne. Szilikon formába tesszük, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A datolyákat pépesítjük botmixerrel ( a beáztatottat jól csepegtessük le előtte!!), majd hozzáadjuk a mézpótlót és kókuszolajat, "összefőzzük", majd belekeverjük a diót. Megvárjuk míg kihűl, majd rákenjük a sütire.
Tetejét kakaóporral és dióval szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése