Hozzávalók:
35 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt
5 gr porélesztő
6 dkg margarin – puha
2 db tojássárgája
2 ek édesítő (1:4)
kb 2 – 2,5 dl langyos rizstej
10 dkg aszalt gyümölcs (a receptben áfonya, meggy és
mazsola)
+ 1 db tojás a kenéshez
+ Aby gluténmentes kenyérliszt
a nyújtáshoz
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, margarint, tojássárgájákat,
eldolgozzuk, majd az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet. Jó
alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, és jól átgyúrjuk.
Meleg helyen kelesztjük egy órát. Majd
lisztes lapra tesszük és három részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk –
figyeljünk, hogy egyforma nagyságú legyen – majd ezt a három sodrást
összefonjuk. Szilikon kenyérformába tesszük, majd tojással lekenjük. 50 fokos
sütőben 15 percig kelesztjük , majd 180 fokra emeljük a sütő hőfokát és kb 30
perc alatt arany barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése