2017. április 15., szombat

HÚSVÉTI KALÁCS - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKORTÓL MENTES)



Hozzávalók:
35 dkg Aby  gluténmentes kenyérliszt
5 gr porélesztő
6 dkg margarin – puha
2 db tojássárgája
2 ek édesítő (1:4)
kb 2 – 2,5 dl langyos rizstej
10 dkg aszalt gyümölcs (a receptben áfonya, meggy és mazsola)
+ 1 db tojás a kenéshez
+ Aby  gluténmentes kenyérliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk  az édesítőt, margarint, tojássárgájákat, eldolgozzuk, majd az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, és jól átgyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük egy órát.  Majd lisztes lapra tesszük és három részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – figyeljünk, hogy egyforma nagyságú legyen – majd ezt a három sodrást összefonjuk. Szilikon kenyérformába tesszük, majd tojással lekenjük. 50 fokos sütőben 15 percig kelesztjük , majd 180 fokra emeljük a sütő hőfokát és kb 30 perc alatt arany barnára sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése