2017. május 10., szerda

ASZALT PARADICSOMOS - BAZSALIKOMOS LAPKENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg Mester házi kenyérliszt
1 kk só
4 gr porélesztő
1 dl rizstejszín
1,2 dl rizstej
bazsalikom
6 gr útifűmaghéj
15 gr tápiókakeményítő
8 db aszalt paradicsom (nem az olajos!)
1 ek olaj
+ rizstejes olaj a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük  (a paradicsomot apróra felvágva!), elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és rizstejszínt, jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és evvel is kidolgozzuk.
Majd hagyjuk kelni 30 percet.
Majd jön a formázás , ha letelt az idő. Egy nagy gombócot formázunk, amit sütőpapírra teszünk, majd elkezdjük lapítani kb 1,5 - 2 ujjnyira. Majd lekenjük rizstejes olajjal, késsel bevagdossuk szeletekre, villával a szeleteket megszúrjáljuk és 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése