2017. július 24., hétfő

PIZZÁS TÁSKÁK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
30 dkg Mester kelt tészta liszt

5 gr porélesztő
6 dkg puha margarin
10 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz elkeverve
oregánó
2,2 dl víz
+ ketchup
+ növényi sajt
+ olaj a kenéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a margarint , eldolgzzuk, majd a tojáspótlót, ezt is eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni 1 órát meleg helyen.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, 4 egyforma téglalapot vágunk , majd az egyik oldalába teszünk ketchupot és növényi sajtot. A másik oldalát bevagdossuk é ráhajtjuk,széleit lenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonyan lekenjük. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.










2017. július 18., kedd

TÖLTÖTT ÉDES BUNDÁS PALACSINTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Mester palacsintapor
1 db tojás
4,5 dl kókusztej
1 ek olaj
1 kk édesítő (1:4)
Töltelék:
Erdei gyümölcsös lekvár
Mester diabetikus étbevonó
Bunda
Mester házi kenyérliszt
2 db tojás (L)
Mester zsemlemorzsa + darált mandula + édesítő
+ olaj a sütéshez (csak az első palacsinta előtt vékonyan kiolajozzuk a serpenyőt)

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit kikeverjük, majd kisütjük.
Majd megtöltjük mindegyiket lekvárral és csokival. Két szélét behajtjuk, majd a másik oldaláról összehajtjuk. "Bepanírozzuk" (kenyérliszt - tojás - édes mandulás morzsa), majd forró olajban kisütjük.
Vanília sodóval tálaljuk.








BURGONYAGOMBÓC - ABY (GLUTÉN,TEJ,HOZZÁADOTT CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
27 dkg főtt burgonya összetörve
ízlés szerint fűszerek (bors, pirospaprika, petrezselyem, tárkony)
10 dkg Aby tészta liszt
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:

Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk . Forró , bő olajban kisütjük.





2017. július 17., hétfő

"TÚRÓS" PITE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók.
15 dkg Nocarb rost sütőmix
8 db tojás (S)
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:7)
1 ek kókuszolaj
1,2 dl Joya kókuszjoghurt
0,5 dl víz
Töltelék:
30 dkg Totu
3 db tojás (S)
kb 1 dl kókusztejszín
+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd jó alaposan kidolgozzuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket szilikon lapon kinyújtjuk, majd egy tepsibe tesszük. a töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk, majd beleöntjük a tésztával kibélelt formába. A maradék tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, és a "túrós" rétegre tesszük.
Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.










MESTER HAMIS BURGONYÁS LÁNGOS - ÉLESZTŐMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
5 dkg burgonyapehely
1 kk só
5 gr sütőpor
12 dkg Joya kókuszjoghurt
kb 2 - 2,2 dl víz
+ olaj a sütéshez
+ pirított sonka, rizstejszín és növényi sajt

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd 4 részre osztjuk. Téglalap alakra formázzuk, lenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük.
Tetejére rizstejszínt, pirított sonkát és növényi sajtot teszünk.










2017. július 15., szombat

"TÚRÓS" - EPRES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
65 gr Vegifeel vegán csokis protein
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
"Túrós" réteg:
30 dkg totu
0,5 dl kókuszkrém - Alpro
ízlés szerint édesítő
Vaníliás réteg:
1 cs vaníliás puding - Haas
2 ek édesítő (1:4)
1 dl kókusztej - Alpro
1,5 dl kókuszkrém - Alpro
+ 20 dkg eper
+ Mester diabetikus étbevonó

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját az édesítővel kikeverjük, majd a hab felét hozzáadjuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a protein port és a sütőport, alaposan kikeverjük. Majd a hab másik felét beleforgatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A "túrós" réteghez az alapanyagokat összeturmixoljuk, majd ha kész a piskóta és meghűlt, akkor rákenjük. Majd jön az eper. A vaníliás pudingot megfőzzük, majd ez jön az eperre, végül csokival zárjuk. Egy éjjelre a hűtőbe tesszük.






2017. július 12., szerda

KANALAS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
35 dkg Nutri free mix per pane
10 dkg eritrit
13 gr útifűmaghéj
9 dkg puha margarin
1,5 dl víz
1 dl kókusztejszín
6 gr porélesztő
+ 1,5 ek holland kakaópor
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd beletesszük a margarint és rizstejszínt, összedolgozzuk, majd beletesszük a vizet és jó alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük. Az egyik részbe a kakaóport beledolgozzuk. Egy szilikon kenyérformába felváltva kanalazgatunk a tésztából. Majd meleg helyen kelesztjük 1 órát. Majd 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ötlet: Ha kb 2 dl vizet teszünk hozzá (az előírt 1,5 helyett), akkor még könnyebb tésztát kapunk.









GNOCCHI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók (kb 2-3 adag)
45 dkg főtt áttört burgonya
1 db tojás
1 – 2 kk só
15 dkg Aby kenyérliszt
„Tejszínes sajtmártás”
4 dl rizstej
10 dkg reszelt növényi sajt
2 dkg margarin
ízlés szerint fűszerek (én petrezselymet,metélőhagymát,tárkonyt használtam)
1 dl rizstejszín
1,5 dk Aby kenyérliszt
Elkészítés:
A Gnocchi hozzávalóit egy tálba alaposan összedolgozzuk, majd lisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – egyforma méretűre!! Majd felvagdossuk kb 2-3 cm darabokra. Egy villa segítségével „mintát” nyomunk bele, majd forró – lobogó sós vízben kifőzzük. Miután megfőtt és leszűrtük, érdemes egy evőkanál olajjal átforgatni.
Mártás:

A  rizstejből 3 dl – t kimérünk, és a fűszerekkel, margarinnal és növényi sajttal együtt feltesszük „főni”, folyamatosan kevergessük, várjuk amíg egynemű lesz, majd a maradék rizstejet kikeverjük aliszttel és tejszínnel, majd hozzáadjuk, kissé besűrítjük. Majd tálaljuk a gnocchival.