45 dkg főtt áttört burgonya
1 db tojás
1 – 2 kk só
15 dkg Aby kenyérliszt
„Tejszínes sajtmártás”
4 dl rizstej
10 dkg reszelt növényi sajt
2 dkg margarin
só
ízlés szerint fűszerek (én
petrezselymet,metélőhagymát,tárkonyt használtam)
1 dl rizstejszín
1,5 dk Aby kenyérliszt
Elkészítés:
A Gnocchi hozzávalóit egy tálba alaposan összedolgozzuk,
majd lisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mind a három
részt kisodorjuk – egyforma méretűre!! Majd felvagdossuk kb 2-3 cm darabokra.
Egy villa segítségével „mintát” nyomunk bele, majd forró – lobogó sós vízben
kifőzzük. Miután megfőtt és leszűrtük, érdemes egy evőkanál olajjal átforgatni.
Mártás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése