2017. augusztus 31., csütörtök
ÓRIÁS KAKAÓS - FAHÉJAS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Nutri free mix per pane
1 cs porélesztő
2 ek édesítő (1:4)
1,2 dl rizstejszín
10 dkg margarin
10 gr Orgran tojáspótló + 7-8 ek vízzel elkeverve
1,25 dkg víz
kb 1 ek útifűmaghéj
+ kakaópor - fahéj - rizstejszín keveréke
+ rizstejes olaj a kenéshez
+ rizsliszt
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a rizstejszínt, eldolgozzuk, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a vizet, alaposan kidolgozzuk , majd egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük a kakaós - fahéjas masszával, majd kb 2,5 ujjnyi vastagra vágjuk. Feltekerjük először az egyik csíkot, majd rátesszük a következő csíkra és rátekerjük, ezt egész addig amíg el nem fogy. (Én jó sok tölteléket tettem bele, így eléggé csúszkált a "csiga" :D ). Majd egy sütőpapírral kibélelt 18 cm tortaformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percet, majd kivesszük a formából, lekenjük a rizstejes olajjal és kb 20-25 percet sütjük még .(sütő függő!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése