2017. augusztus 18., péntek

VEGÁN HAMBURGER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
10 dkg csiceriborsó liszt
10 dkg köles liszt
2,5 dkg lenmagliszt
20 gr útifűmaghéj
10 gr útifűmaghéj őrlemény
3 gr xantán

1 cs sütőpor
1 ek ecet
3,4 dl víz
+ szezámmag a szóráshz

Elkészítés:
Az száraz alapanyagokat egy nagy tálba kimérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az ecetet és vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.
Két nagy bucit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük, 10 percet pihentetjük. Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.

Sajtos cukkini pogácsa (én ezt tettem bele)
kb 40 dkg cukkini lereszelve

15 dkg reszelt növényi sajt
útifűmaghéj

Elkészítés:
A cukkinit besózzuk, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk. Majd hozzáadjuk a növényi sajtot, és annyi útifűmaghéjat, hogy összeálljon. Forró olajban kisütjük.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése