2017. augusztus 18., péntek
VEGÁN HAMBURGER (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
10 dkg csiceriborsó liszt
10 dkg köles liszt
2,5 dkg lenmagliszt
20 gr útifűmaghéj
10 gr útifűmaghéj őrlemény
3 gr xantán
só
1 cs sütőpor
1 ek ecet
3,4 dl víz
+ szezámmag a szóráshz
Elkészítés:
Az száraz alapanyagokat egy nagy tálba kimérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk az ecetet és vizet. Jó alaposan összedolgozzuk.
Két nagy bucit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük, 10 percet pihentetjük. Majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.
Sajtos cukkini pogácsa (én ezt tettem bele)
kb 40 dkg cukkini lereszelve
só
15 dkg reszelt növényi sajt
útifűmaghéj
Elkészítés:
A cukkinit besózzuk, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk. Majd hozzáadjuk a növényi sajtot, és annyi útifűmaghéjat, hogy összeálljon. Forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése