Hozzávalók:
20 dkg Mester kelt tészta liszt
20 dkg Mester süteményliszt
10 dkg puha margarin
10 dkg puha zsír
2 ek édesítő (1:4)
5 gr porélesztő
10 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz
kb 1 - 1,5 dl rizstej
+ darált dió édesítővel és némi rizstejjel keverve
+ rizstejszínes olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót, zsírt és margarint, majd jó alaposan kidolgozzuk.Majd hozzáadjuk a rizstejet, és készre gyúrjuk. Hagyjuk 30 percet pihenni. Majd kinyújtjuk, kockákra vágjuk és megtöltjük dióval, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejes olajjal, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót, zsírt és margarint, majd jó alaposan kidolgozzuk.Majd hozzáadjuk a rizstejet, és készre gyúrjuk. Hagyjuk 30 percet pihenni. Majd kinyújtjuk, kockákra vágjuk és megtöltjük dióval, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejes olajjal, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése