2018. január 8., hétfő
ZÖLDBORSÓ LEVES GRÍZGALUSKÁVAL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 üveg borsó
1 nagy szál répa
1 szál fehérrépa
1 db hagyma (aki eheti, ha nem akkor 1 db tv paprika)
só
pirospaprika
bors
2 l víz
1,5 ek rizsliszt - Kenyérvarázs
olaj
Grízgaluska:
1 db tojás
1 kávéskanál margarin
7,5 dkg rizsdara
1 ek kukoricaliszt
só
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, aprítjuk. A hagymát (paprikát) az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk,pirospaprikázzuk, majd a zöldségeket (borsón kívül) rátesszük, jól átforgatjuk. Majd felöntjük vízzel. Szinte puhára főzzük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a borsót. A rizslisztet kikeverjük a levesből kimért 2 merőkanál lével, elkeverjük, majd visszaöntjük bele. Kissé sűrítjük..
A galuska alapanyagait alaposan kikeverjük, 20 percet hagyjuk állni, majd forró vízben kifőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése