2018. április 30., hétfő

"SAJTOS" ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
1-2 kk só
1 cs porélesztő
2 dkg tápióka keményítő
2 dkg köles liszt
5 gr bambuszrost
8 gr útifűmaghéj
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, kigyúrjuk. Majd hozzáadjuk az olajat és összedolgozzuk vele. 6 részre osztjuk, majd zsemléket formázunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük. lekenjük olajjal és megszórjuk a növényi sajttal. 50 fokon 50 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.











2018. április 26., csütörtök

BAGEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit Köles liszt
10 dkg Tápióka keményítő
1-2 kk só
1 cs sütőpor
3 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag
+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb 3 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk (én fánk szaggatóval csináltam).
Közben vizet forralunk, majd amikor felforrt, akkor a bageleket beletesszöük, kb 1-2 perc alatt fel is jön majd a víz tetejére, ekkor kivesszük és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük vékonyan olajjal, majd megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.






2018. április 24., kedd

MEDVEHAGYMÁS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg Naturbit barna rizsliszt
15 dkg Naturbit köles liszt
5 dkg tápióka keményítő
3 g bambuszrost
15 g útifűmaghéj őrlemény
20 g útifűmaghéj

medvehagyma
5,5 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ lenmag a szóráshoz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk. Szilikon kenyérformába tesszük / vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába. Tetejét olajjal lekenjük, megszórjuk lenmaggal, majd 180 fokos sütőben kb 60-65 perc alatt megsütjük.








BARNA RIZSLISZTES PIZZA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZOJAMENTES)



Hozzávalok:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
2 dkg Utifűmaghéj
1 dkg Útifűmaghéj őrlemény

5 gr sütőpor
3 dl víz
1,5 ek citromlé
Feltétek:
gomba, vegyes zöldség, pritamin paprika, fűszeres vegán joghurtos alap, növényi sajt

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és jól összedolgozzuk. Majd szilikon lapon kinyújtjuk, rátesszük sütőpapíros tepsire, majd jönnek a feltétek. Ha jól megpakoltuk, akkor 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.





2018. április 23., hétfő

MEGGYES - MÁKOS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
8 dkg Natubit köles liszt
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg útifűmaghéj
8 dkg tápióka keményítő
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
3,2 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
20-25 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
rizstejszín
15 dkg meggy
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. Majd két részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Majd a mákot, meggyet, édesítőt kikeverjük annyi rizstejszínnel, hogy sűrű krémes legyen. Rátesszük a tésztára, majd kinyújtjuk a másik adag tésztát is, majd befedjük vele a mákos réteget. Lekejük vékonyan olajjal, majd megszúrkáljuk. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.











2018. április 19., csütörtök

EXTRA DIÉTÁS LÚDLÁB TORTA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Nocarb kakaós muffinpor
kb 3,2 dl víz
2 ek édesítő 1:4
Krém:
10 dkg holland kakaópor
5 dkg barna rizsliszt
2 dkg tápióka keményítő
2 dkg Nocarb gumicukor alap
4-5 ek édesítő 1:4
15 dkg olvasztott mentes csoki
4 dl kókuszkrém
3 dl kókusztej
+ 25 dkg meggy
+ mentes csoki a tetejére

Elkészítés:
A muffinport az édesítővel és vízzel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Majd kör alakba kinyújtjuk és megsütjük 180 fokon kb 20 perc alatt.
A krémhez a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd a kókusztejjel és kókuszkrémmel kikeverjük és sűrűre főzzük, majd az olvasztott csokit is belekeverjük.
A tésztát formába tesszük, és meggyet teszünk alulra, majd a krémet, végül pedig a piskóta lappal lezárjuk. Olvasztott csokival borítjuk. Majd egy éjjelre a hütőbe tesszük. másnap kivesszük a formából, és újból teszünk rá csokit, amit hagyunk, hogy az oldalán is lecsurogjon. Meggyel és csokival díszítjük.








2018. április 12., csütörtök

CSOKIS - MEGGYES SZUFLÉ (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók (2db)
3 dkg paleo csoki
3 dkg kókuszolaj
ízlés szerint édesítő
5,5 dkg Nocarb kakaós muffinpor
1 dl víz
+ meggy (kb 10 szem)
+ paleo csoki

Elkészítés:
A csokit és a kókuszolajat felolvasztjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadunk a többi alapanyagot és jól összekeverjük. Majd két formába tesszük. Közepébe csokit nyomunk, tetejére meggyet teszünk. 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.










2018. április 10., kedd

BARNA RIZSLISZTES ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
25 dkg Naturbit köles liszt
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
7 dkg tápióka keményítő
2 kk só
1 cs sütőpor
10 gr útifűmaghéj liszt
5,5 dkg útifűmaghéj
7 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Alaposan összedolgozzuk. Majd 6 részre osztjuk, zsemlét formázunk belőle. Tetejét olajjal vékonyan lekejük, majd bevagdossuk. 180 fokon kb 50-60 perc alatt megsütjük.


2018. április 8., vasárnap

ZÖLDFŰSZERES "TÚRÓKRÉM" (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg köles
ízlés szerint zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, petrezselyem, szárított metélőhagyma)

rizstejszín

Elkészítés:
A köles megfőzzük kb 4-szeres vízben, nyugodtan szét is lehet főzni!
Majd ha kihűlt, akkor a felét botmixerrel pépesítjük, majd összekeverjük a  sóval és a zöldfűszerekkel, majd amennyire krmesre szeretnénk, annyi rizstejszínt teszünk hozzá.





2018. április 7., szombat

KAKAÓS - FAHÁJAS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
12,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit Köles list
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg tápióka keményítő
3 dl víz
2 ek citromlé
+ kakaópor - fahéj - édesítő - rizstejszín
+ rizstejszínnel kikevert édesítő a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 5-10 percet állni. Majd kinyújtjuk és megkenjük a kakaós - fahéjas masszával. Feltekerjük, majd felvagdossuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük / vagy pedig muffin formákba - mint ami a fotón is van /, majd lekenjük a rizstejszínes édesítővel. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. Majd még forrón újra lekenjük a rizstejszínes édesítővel.