2018. április 26., csütörtök
BAGEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit Köles liszt
10 dkg Tápióka keményítő
1-2 kk só
1 cs sütőpor
3 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag
+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb 3 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk (én fánk szaggatóval csináltam).
Közben vizet forralunk, majd amikor felforrt, akkor a bageleket beletesszöük, kb 1-2 perc alatt fel is jön majd a víz tetejére, ekkor kivesszük és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük vékonyan olajjal, majd megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése