2018. május 1., kedd
FAHÉJAS - SZILVALEKVÁROS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt
7,5 dkg Naturbit köles liszt
2 dkg Naturbit Útifűmaghéj őrlemény
1 dkg Útifűmaghéj
2,5 dkg Mimen tápióka keményítő
2 ek édesítő (1:3)
3 dl víz
1 ek citromlé
6 gr sütőpor
+ szilvalekvár - fahéj - keveréke, ebbe teszünk útifűmaghéjat, kb 1-2 ek (ne legyen túl folyós!)
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és s citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, majd egyik oldaláról elkezdjük feltekerni kb a feléig, majd a másik oldaláról is, hogy dupla csiga legyen. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd vékonyan olajjal lekenjük.
180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése