2018. június 30., szombat
NÉRÓ - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
4 dkg Tápióka keményítő
3 ek édesítő (1:4) (ITT)
5 gr sütőpor
1 dkg Útufűmaghéj
1 dkg Útifűmaghéj őrlemény
3 - 3,2 dl víz
1 ek citromlé
+ lekvár
+ mentes olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsire habnyomóval kekszeket nyomogatunk ki. Majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük. Majd lekvárral összetapasztunk 2-2 darabot , végül csokival díszítjük.
BURGONYÁS VILLÁM LÁNGOS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg főtt, áttört burgonya / édesburgonya
5 gr sütőpor
só
8 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg Tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
kb. 0,6 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 5-10 percet pihentetjük. Majd 4 részre osztjuk, kezünkkel formázzuk, majd forró olajban kisütjük.
Én növényi joghurttal és növényi sajttal fogyasztottam.
2018. június 27., szerda
ROPOGÓS GOMBA FALATOK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg Orgran Easy Egg (ITT) + kb 2 dl víz + só
Orgran quinoa reggeliző pehely (ITT)
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk.
A tojás helyettesítőt kikeverjük a vízzel és sóval, majd a gombát megforgatjuk benne, majd pedig a pehelyben. Végül forró olajban kisütjük.
2018. június 26., kedd
VEGÁN TEPERTŐS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit szezámmag
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2,5 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg tápióka keményítő
só
1 cs sütőpor
6 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ növényi sajt a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A szezámmagot megpirítjuk, majd ledaráljuk, majd az összes többi
alapanyaggal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Majd jól kidolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és hajtogatjuk. majd ezt ismételjük 5 - ször. Majd az utolsó hajtás után nyújtjuk, kb 2 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük olajjal, megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
MENTES RÁNTOTTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg Orgran Easy Egg (ITT)
kb 2 dl víz
só
cukkini (reszelve)
pritamin paprika
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összekeverjük, majd enyhén olajos serpenyőben kisütjük.
2018. június 25., hétfő
CSOKIS - KAKAÓS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
35 dkg Alfa Mix
10 dkg eritrit
1 db tojás
5 gr porélesztő
10 dkg margarin
kb 1,5 - 2 dl víz
1 ek holland kakaópor
3-4 dkg csokoládé aprítva
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a tojást. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet. Alapaosan kidolgozzuk, majd három részre osztjuk. Az egyikbe a csokidarabokat tesszük, a másikba kakaóport, a harmadik üresen marad. Majd egy szilikon kenyérformába kanalazzuk felváltva őket. Majd egy órát kelesztjük (én hütőbe tettem és csak másnap sütöttem meg, tehát egy éjjelt kelt a hütőben). Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
PIZZA - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék (ITT)
6 gr sütőpor
1 kk só
oregánó
bazsalikom
2 dl víz
1 ek citromlé
Feltét:
Koko dairy free joghurt
só
bazsalikom
Brokkoli
Bébi répa
reszelt növényi sajt - pl violife
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban alaposan összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük. Majd sütőpapíron kör alakban kinyújtjuk. Széleit behajtjuk. A joghurtot kikeverjük a sóval és bazsalikommal, majd rákenjük a pizza tésztára. Majd jönnek a zoldségek és a növényi sajt. 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
2018. június 20., szerda
SZEZÁMMAGOS ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Mimen tápióka keményítő
1 cs sütőpor
2 kk só
4 dl víz
+ olaj
+ szezámmag
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük.
Majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
Majd 4 részre vesszük, és zsemléket formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük.
Tetejét olajjal vékonyan lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
2018. június 19., kedd
RAKOTT CSIRKE (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 kg burgonya
só
1 nagyobb pritaminpaprika
4 db tojás
+ 3 dl rizstejszín
+ 2 db tojás
+ 15 dkg reszelt növényi sajt
+ olaj
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk, majd félig megfőzzük. Majd egy sütőformát kiolajozunk, majd a burgonyát az aljára tesszük, majd rátesszük a paprikát szeletekbe illetve az előzőleg megfőzőtt tojást felkarikázva. A csirkét felszeleteljük, megmossuk, besózzuk, majd rátesszük a a tojásra. Végül kikeverjük a rizstejszínt a tojásokkal és a növényi sajttal, majd rátesszük a csirke rétegre. Letakarjuk és kb 30 -35 percet puhítjuk, majd leszedjük a fóliát és 15-25 percig sütjük még.
KAKAÓS - VANÍLIÁS MUFFIN (GUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
3 db tojás
1 cs sütőpor
8,5 dkg margarin - puha
2,5 ek édesítő (1:4)
27,5 dkg Bezgluten Multi Mix
1 dl mandulatej
+ 2 ek kakaópor
+ 5 ek víz
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és avval is elkeverjük. Majd a mandulatej és végül a liszt és sütőpor. Jó alaposan kikeverjük. Két részre osztjuk, az egyikbe vanília aromát keverünk, a másikba a kakaóport és a vizet. Majd muffin formákba kanalazzuk, kb 3/4 részig, majd 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
2018. június 18., hétfő
PALACSINTA - BEZGLUTEN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Bezgluten Multi Mix
3 db tojás
1 kk édesítő (1:4)
2,5 dl ásványvíz
1 dl rizstej
1 ek olaj
+ ahogy sűrűsödik, úgy adtam még hozzá valamennyi rizstejet
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük (vagy én pl szoktam könnyíteni, hogy összeturmiolom), majd enyhén olajos sütőben kisütjük (csak az első alá kentem olajat!).
MÉTERES MENTESEN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
30 dkg Narutbit barna rizsliszt - ITT
20 dkg Naturbit köles liszt - ITT
7 dkg Mimen tápióka keményítő
5 ek édesítő (1:4) - ITT
1 cs sütőpor
2 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
5,5 dl víz
3 ek citromlé
+ 2 ek holland kakaópor
+ 4-5 ek víz
Puding 1 :
2, 5 cs vanília puding + 7 dl rizstej + édesítő
Puding 2:
2, 5 cs eper vagy puncs + 7 dl rizstej + édesítő
+ olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait összekeverjük, majd két részre szedjük, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport és a vizet. Majd mind a kettőt megsütjük egy őcgerinc formában (vagy ha nincs, akkor kenyérformában) 180 fokon kb 30-34 perc alatt.
Közben a pudingokat megfőzzük.
Majd ha megsültek és meghültek a piskótát, akkor felszeleteljük. Majd felváltva megkenegetjöük őket a pudinggal (kakaós piskóta - eper puding - sima piskóta - vanília puding ... ). Majd folpacja csomagoljuk 2-3 órára. Majd olvasztott csokoládéval borítjuk.
"TEJSZÍNES" - ZÖLDFŰSZERES CSIRKE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
só
bazsalikom
metélőhagyma
petrezselyem
3 dl rizstejszín - Alpro
olaj
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőbe olajat teszünk (kb 3 ek), majd rátesszük a csirkét és megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és zöldborsót, átkeverjük, majd lefedve puhítjuk. Majd felöntjük a rizstejszínnel, és készre főzzük.
2018. június 17., vasárnap
CSOKIS - CHIA KRÉMES KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
7,5 dkg Naturbit köles liszt
1 cs sütőpor
3 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 ek édesítő (1:4)
3,2 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
4,5 dkg ChiaShake (csokis )
4 ek olvasztott mentes csokoládé
1 dkg holland kakaópor
+ anny rizstej, hogy kenhető masszát kapjunk
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a szóráshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk téglalap alakra. A krém alapanyagait összekeverjük, majd megkenjük a tésztát. Háromszögenkre vágjuk, majd a szélesebb részétől kezdve felteketjük, kiflit formázunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A ChiaShaket ITT tudod beszerezni !
A többi alapanyagot pedig az Egészségmarket webáruházból ITT!