2018. augusztus 17., péntek
ARANYGALUSKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg utifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
5,5 dl víz
2,5 ek citromlé / almaecet
+ olaj a kenéshez
+ kb 25 dkg darált édesített dió
Sodó:
5 dl kókusztej
1,5 dl Schlagcreme natúr növényi tejszín
Ízlés szerint édesítő
+ Naturbit köles liszt (ITT) a nyújtáshoz
+ kókuszolaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz akapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Enyhén köles lisztes lapon kinyújtjuk kb 1 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk pogácsa szaggatóval.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, aljára szórunka dióbol, majd egy sorba teszünk a tészta korongokból, majd vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd ismételjük, amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.
A sodóhoz a pudingot, édesítőt és kókusztejet kikeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a tejszínt (nem kell felverni!).
Majd tálaljuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése