2018. augusztus 27., hétfő
NOKEDLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
25 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
1-2 kk só
kb 7-7,5 dl víz
1,5 ek citromlé
+ 1 ek olaj
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet. Majd jól kikeverjük. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk, majd ha meg főtt, akkor hideg vízzel lemossuk. Majd egy evőkanál olajjal összekeverjük.
Tojásos nokedlinak
Tojásos nokeldihez az Orgran Easy Egg-et (ITT) használtam. A galuskára ráöntöttem az előzőleg kikevert Orgran Easy Egg-et, majd megsütöttem kb 5 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése