2018. szeptember 2., vasárnap
ZSERBÓ (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
22,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
12,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka eményítő (ITT)
2 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény (ITT)
5 gr sütőpor
1,5 ek citromlé
3 ek édesítő (1:4)
kb 5,5 dl víz
+ kb 30 -35 dkg darált édesített dió
+ 25 dkg barack lekvár
+ olvasztott mentes csokoládé
+ köles liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kidolgozzuk. Hagyjuk pihenni kb 15 percet. Majd 3 vagy 4 részre osztjuk. Köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tepsink méretére (nekem 20x20 as volt). Majd sütőpapírral kibéleljüka tepsit, egy lapot beleteszünk, majd lekvár és dió... így rétegezzük , amíg el nem fogy (felülre tészta kerüljön).
Majd 180 fokos sütőben kb 30.40 perc alatt megsütjük.
Ha meghűlt, akkor csokival borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése