2018. december 9., vasárnap
HAMIS FÜSTÖS TEPERTŐS POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
5 dkg pirított darált szezámmag
5 dkg pirított darált lenmag
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Natutbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 dkg útifűmaghéj
2 kk só
1 cs sütőpor
kb 4 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
+ köles liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagoat egy tálban jó alaposan elkeverjük , majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kidolgozzuk.
Majd köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk, és ezt ismételjük 4 - szer. Majd b 2 ujjnyira kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tespire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd magokkal megszórjuk. 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése