2019. január 30., szerda
LEKVÁRRAL TÖLTÖTT MUFFIN (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
32,5 dkg Mester család süteményliszt
3 dkg édesítő (1:4) (ITT)
1 cs sütőpor
10 dkg margarin - puha
5,5 dkg Mandula liszt
3 db tojás
1,5 dl rizstej
+ lekvár
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban robotgéppel alaposan összekeverünk, majd muffin formákba teszünk kb fél adagokat, majd lekvárt teszünk rá, és befejdjük ismét tésztával.
180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.
2019. január 29., kedd
RAKOTT ÉDESBURGONYA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
1 db cukkini
1 cs Naturbit magyaros fasírtpor (ITT)
5 dkg Orgran easy egg (ITT)
só
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk , majd megfőzzük. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. A fasírtport kikeverjük vízzel, kb 2,5-2,7 dl adjunk hozzá. Ha megfőtt az édesburgonya, akkor elkezdjük rakosgatni egy jénaiba. Édesburgonya, cukkini, a vegán fasírtos krém, és így tovább amíg el nem fogy.
Az orgran easy -t kikeverjük vízzel, majd evvel beborítjuk és kb 20-30 percig sütjük.
Vegán tejföllel tálaljuk.
BURGONYÁS ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
40 dkg Alfa Mix (ITT)
10 dkg Burgonyás tésztalisztkeverék (ITT)
só
1 cs porélesztő
1 ek sörélesztőpehely
kb 5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk. Majd beledolgozzuk az olajat is.
Majd sütőpapíros tepsire nedves kézzel zsemléket formázunk. Olajjal vékonyan lekenjük. Majd 50 fokos sütőben 45 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
2019. január 28., hétfő
ZÖLDFŰSZERES "VAJAS" KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
18 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
12 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3 dkg útifűmaghéj
1,5 kk só
1 cs sütőpor
4 dl víz
3 ek citromlé
Töltelék:
15 dkg margarin
ízlés szerint zöldfűszerek
Tetejére :
dekor só
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz aapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon téglalap alakban kinyújtjuk.
A margarint kikeverjük a fűszerekekkel, majd megkenjük a tésztát.
Majd háromszög alakba felvagdossuk és a vastagabb szélétől feltekerjük. Kiflit formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd dekor sóval megszórjuk.
180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
SZEDERMISU (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 dl víz
3 ek citromlé
Krém:
1 doboz Schlagfix vegán mascarpone (ITT)
7 dl Schlagfix natúr tejszín
ízlés szerint édesítő
2 ek vanília aroma
40 dkg szeder (nekem fagyasztott volt)
+ reszelt mentes csoki a tetejére
+ 2 dl cikória kávé
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjü. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felverjük, ízesítjük, majd beleforgatjuk a mascarponét, majd két részre szedjük. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott szedret, a másikba a vanília aromát.
Majd ha a piskóta meghűlt, akkor csíkokra vágjuk.
Egy tálban elkezdjük rétegezni, piskóta , meglocsoljuk a cikória kávéval, majd a vaníliás krém jön, majd piskóta, kávé és a szedres krém....
Hagyjuk egy éjjelt a hütőben!!
2019. január 23., szerda
HAMIS BURGONYÁS - "VAJAS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
55 dkg Mester házi kenyérliszt
10 dkg burgonya pehely
1 cs porélesztő
só
15 dkg puha margrin
20 gr Orgran tojáspótló (ITT) + víz
kb 5 dl víz
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ 5 gr Orgran tojáspótló + víz + 1,5 ek olaj a kenéshez
+ 10 dkg margarin - olvasztott a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a edves alapanyagokat és alaposa összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a margarinal, majd ezt még -2-3 szor ismételjük, majd kinyújtjuk kb 2 ujjnyira és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tojáspótlós keverékkel, majd 1ö80 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
60 dkg sült sütőtökpüré
1 cs Civita rostban gazdag nagykocka tészta (ITT)
só
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, majd a többi alapanyaggal együtt jól összekeverjük, majd reszelt növényi sajttal tálaljuk.
HAJDINAPELYHES KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
50 dkg Alfa - Mix (ITT)
2 ek burgonyapehely (ITT)
2 ek hajdinapehely (ITT)
1 cs porélesztő
1,5 ek só
5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet , jól eldolgozzuk, majd az olajajal is eldolgozzuk. Majd veknit formázunk belőle nedves kézzel. Sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal lekenjük, majd tetejét bevagdossuk.
50 fokon 45 percig kelesztjük, majd kb 30-40 perc alatt megsütjük.
2019. január 22., kedd
CSOKIS KÖLES GOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
75 dkg főtt köles ( KÖLES ITT)
1 dl rizstejszín
-3-4 ek édesítő (1:4) - de kóstoljuk meg
11,5 dkg Barna rizsdara
1 ek útifűmahéj
+ mentes csokoládé szeletek
+ mandulaliszt pirítva, porédesítővel összekeverve
Elkészítés:
A főtt kölest ha teljese kihűlt, akor egy tálba tesszük, és az összes többi alapanyaggal együtt összedolgozzuk, majd nagyobb golyókat formázunk, amibe csokidarabokat teszünk. Majd forró - lobogó vízben kifőzzük és pirított , édesített mandulalisztbe forgatjuk.
2019. január 21., hétfő
BABKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
17,5 dkg Naturbit barna rzsliszt (ITT)
12,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)
10 dkg Natrubit köles liszt (ITT)
3 ek édesítő
30 g útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dl víz
3 ek citromlé
Töltelék:
10 dkg olvasztott mentes csokoládé
10-12 dkg Naturbit kakaópor
ízlés szerint édesítő
rizstejszín
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz anyagaokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb . 5-10 percet hagyjuk állni.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
A kakaóport, olvasztott csokit, édesítőt egy tálba tesszük és annyi rizstejszínt adunk hozzá, hogy sűrűbb kenhető krém legyen.
Majd a tésztát megkenjük vele.
Majd feltekerjük. Középen hosszába kettévágjuk, majd egymsába fonjuk úgy, hogy a kakaós része legyen felül.
Majd sütőpapírral kibélelet kenyérformába tesszük.
Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.