2019. február 4., hétfő

FÁNK 2019 (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Schar Mix B (ITT)
1 db tojás
5 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)
5 gr porélesztő
2 ek vanília aroma
1 ek útifűmaghéj
2 dl víz
+ olaj a sütéshez
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a margarint és a tojást, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk. Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk kb 2 ujjnyira, majd fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük.
Kedvünk szerint díszíthetjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése