2019. március 29., péntek

CSOKIS GYÜMÖLCSKENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
10 dkg durvára darált dió
2 db banán - villával összetörve
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt eper
3 dkg holland kakaópor
1 cs sütőpor
ízlés szerint édesítő
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
5 dkg tápióka keményítő
1 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
kb 3,2 dl víz
+ olaj a kenéshez (forma)

Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszü, majd jó alaposan kikeverjük. Egy őzgerinc formát kiolajozunk vékonyan, majd beleegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.








BARNA MAGOS KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
 7 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
5 dkg Naturbit hajdina liszt
4 dkg teff liszt
2 dg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor
kb 5,8 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ magok a szóráshoz
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.
Majd 5-10 percet pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kör alakba kinyújtjuk.
4 vagy 8 részre vágjuk (én 4 re vágtam , így óriás kifliket kaptam.)
Majd szélesebb részétől feltekerjük, kiflinek formázzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük olajjal vékonyan és megszórjuk magokkal.
180 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.











2019. március 23., szombat

SAJTOS SZÉLŰ DUPLA GOMBÁS PIZZA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
7,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
7,5 dkg tápióka keményítő
1 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
oregánó
bazsalikom
1 cs sütőpor
kb 2.3 dl víz
2 ek citromlé
+ növényi sajt
+ vegyes zöldségkeverék
+ 60 dkg gomba
+ növényi sajt a tetejére
+ Koko natur joghurt ízlés szerint fűszerezve

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjöük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet. Jól eldogozzuk, majd sütőpapíron kinyújtjuk. Széleire növényi sajtot teszünk, majd felhajtjuk. Majd a fűszeres növényi joghurttal megkenjük. Ráteszünk felszeetelt gombát, majd vegyes zöldséget, majd megint gombát , végül növényi sajtot. 180 fokon kb 25-35 perc alatt megsütjük.









ÓRIÁS CSOKIS SZÍV (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
1 - 2 kk fahéj
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
30 g útifűmaghéj őrlemény
2 ek citromlé
Töltelék:
kb 10 dkg holland kakaópor - édesítő és rizstejszín keveréke (sűrű masszát kapjunk)
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuka  nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd két részre szedjük. Kinyújtjuk az egyiket  téglalap alakba, majd megkenjük a kakaós töltelékkel és feltekerjük.
Hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tetején egy kis rész megmaradjon. Majd szivet formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajozzuk. Majd a másik tésztával is így járunk el.
180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.







LASAGNE - ABY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)


Hozzávalók (4-6 személy)
30 dkg Aby tészta liszt
3 db tojás
80 gr víz
3 ek olaj
+ rizsliszt a nyújtáshoz
Töltelék:
50 dkg darált hús
bors
1 fej hagyma
1 kk fokhagymapor
4 szál  répa
3 nagy fej gomba
oregánó
2 db babérlevél
olaj
2 dl paradicsomszósz
kb 1-1,5 dl víz
+ 2 dl rizstjeszín
+ 2 db tojás
+ 5-10 dkg növényi sajt – reszelve
Elkészítés:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat,vizet, olajat. Nagyon alaposan kidolgozzuk. Majd rizslisztes lapra tesszük, és jó vékonyra kinyújtjuk (ha van tészta nyújtó gépünk, akkor érdemes azt használni!!!). Téglalapokat vágunk a tésztából, amit lobogó vízben kb 1-2 percig előfőzünk (az előfőzést érdemes akkor, amikor már a töltelék elkészült!)
A tölteléket elkészítjük. A hagymát,gombát,répát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a répát, átforgatjuk, pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, evvel is elkeverjük, majd fűszerezzük. Majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, összekeverjük, majd hagyjuk , hogy „elfője” a levét.
Ha ezek elkészültek, akkor egy jénai tálba alulra helyezünk előfőzött tésztalapokat, majd a tölteléket, majd ismét lapok… egészen addig, amíg el nem fogy, a tetejét tésztával zárjuk!.

Majd a rizstejszínt, tojásokat, növényi sajtot kikeverjük és evvel beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt készre sütjük.






2019. március 21., csütörtök

VEGÁN BOLOGNAI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Régóta szemeztem a vegán bolognaival.. igaz, nekem a paradicsom kilőve, de jött az alkalom, hogy az én drága Liza barátnmnek elkészíthetem.

Hozzávalók:
1 cs Mimen spagetti (ITT)
15 dkg vöröslencse
1 nagyobb sárgarépa reszelve
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsompüré (2x140g)

oregánó
szárított petrezselyem
bazsalikom
Reszelt növényi sajt
1 ek olaj

Elkészítés:
A vöröslencsét átmossuk, majd beáztatjuk (nekem fél napig ázott).
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a reszelt répát, majd jól összekeverjük, 5-10 percet együtt főzzük, majd hozzáadjuk a vöröslencsét, jól elkeverjük, majd a paradicsompürét, fűszerezzük, és hozzáadunk kb 4 dl vízet. Jól elkeverjü, majd készre főzzük.
Reszelt növényi sajttal tálaljuk.







2019. március 20., szerda

BAGETTEK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
15 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
só 1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Majd 4 részre osztjuk, bagettet formázunk mindegyikből és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tetejét vékonyan olajjal lekenjük, bevagdossuk. Majd 190 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.








2019. március 19., kedd

NARANCSOS HAMIS BROWNIE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



35 dkg Mester család süteményliszt
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4) (ITT)
3 dkg Holland kakaópor
10 dkg olvasztott mentes csokoládé (Mester diab étbevonó pl. )
1 dl narancslé
kb  1,5 dl víz

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük egy másikban pedig a nedves alapanyagokat. Majd pedig a szárazhoz adjuk a nedvest és jól kikeverjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.







KECSKEMÉTI BARACOS KÖLES TORTA - ÚJRAGONDOLVA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók :

Főzzünk meg kb 40 dkg kölest 4-szeres foyadékban (rizstej/kókusztej/mandulatej)!!

1 . réteg
85 dkg főtt köles
2 ek vanília aroma
3 ek édesítő (1:4)
7,5 dkg hántolt földimandula liszt
7,5 dkg Naturbit mandula liszt
6 dkg Naturbit hajdina pehely

2. réteg
85 dkg főtt köles
2 dl Schlagfix natúr vegán tejszín
35 dkg barack befőtt turmixolva
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő
2 cs. vanília pudingpor (Haas)
35 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
50 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)
30 dkg baracklekvár

3. réteg
30 dkg cukormentes baracklekvár
20 dkg cukormentes barack befőtt pépesítve
kb 20 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)

Elkészítés:
Az első réteghez az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy 23 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a masszát. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk amíg kihül, majd kiszedjük a formából, keszedjük a papírt, majd visszatesszük az alapot.
A 2.réteghez az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, nagyon krémes esz, majd sűrűre főzzük.
Ezt rátesszük az alaprétegre.
Majd a 3. réteg alapanyagait összekeverjük, majd ez jön a torta tetejére.
Majd egy éjjelt a hütőben pihentetjük, hogy összeálljon, majd díszítjük.












2019. március 15., péntek

KOSSUTH KIFLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
3 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2,5 dkg Naturbit Mandula liszt
1,5 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
kb 3,5 dl víz
2 ek citromlé
+ kb 10 dkg durvára darált dió

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb 5 percet állni hagyjuk, majd a tetejére tesszük a diót.
180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, végül hold alakú szaggatóval szaggatjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.