2019. március 19., kedd
KECSKEMÉTI BARACOS KÖLES TORTA - ÚJRAGONDOLVA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók :
Főzzünk meg kb 40 dkg kölest 4-szeres foyadékban (rizstej/kókusztej/mandulatej)!!
1 . réteg
85 dkg főtt köles
2 ek vanília aroma
3 ek édesítő (1:4)
7,5 dkg hántolt földimandula liszt
7,5 dkg Naturbit mandula liszt
6 dkg Naturbit hajdina pehely
2. réteg
85 dkg főtt köles
2 dl Schlagfix natúr vegán tejszín
35 dkg barack befőtt turmixolva
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő
2 cs. vanília pudingpor (Haas)
35 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
50 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)
30 dkg baracklekvár
3. réteg
30 dkg cukormentes baracklekvár
20 dkg cukormentes barack befőtt pépesítve
kb 20 g Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)
Elkészítés:
Az első réteghez az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy 23 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletesszük a masszát. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk amíg kihül, majd kiszedjük a formából, keszedjük a papírt, majd visszatesszük az alapot.
A 2.réteghez az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, nagyon krémes esz, majd sűrűre főzzük.
Ezt rátesszük az alaprétegre.
Majd a 3. réteg alapanyagait összekeverjük, majd ez jön a torta tetejére.
Majd egy éjjelt a hütőben pihentetjük, hogy összeálljon, majd díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése