Hozzávalók:
20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék
1,5 dl víz
2 dkg édesítő (1:4)
4 g sütőpor
1 ek citromlé
Töltelék:
2 nagyobb alma reszelve - fahéj - édesítő - 1 ek útifűmaghéj keveréke
+ rizstejszín a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.
A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.
A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.
A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.