2021. január 31., vasárnap

Almás rácsos (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék

1,5 dl víz

2 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

1 ek citromlé

Töltelék:

2 nagyobb alma reszelve - fahéj - édesítő - 1 ek útifűmaghéj keveréke

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.

A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.

A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.

A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.










 

Mákos - barackos csavart (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Bake Free Kelt tésztalisztkeverék

6 g sütőpor

2 dkg édesítő (1:4)

2 dl víz

1 ek citromlé

+ 10 dkg cukormentes baracklekvár

+ 15 dkg édesített darált mák

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon kinyújtjuk, majd megkenjük a lekváros - mákos töltelékkel.

Félbe hajtjuk, majd csíkokra vágjuk. 

Mindegyiket megcsavarjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük rizstejszínnel, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.







 

Dán briós (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

Hozzávalók:

32,5 dkg Bake Free kelt tésztaliszt

4 g sütőpor

2,5 dkg édesítő (1:4)

2,5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

5 dkg darált dió

3 dkg holland kakaópor

3 dkg édesítő (1:4)

kb.0,4 dl rizstejszín (ne legyen folyós a töltelék)

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 6 részre osztjuk a tésztát.

A tészta darabok közepére az előzőleg kikevert dió-kakaópor-édesítő-rizstejszín keveréket betöltjük.

Gombócokat formázunk belőlük.

Majd mindegyiket téglalap alakba kinyújtjuk. A közepükbe 4-5 vágást ejtünk. Majd megcsavarjuk. Végül a csavart rudat kör alakba összerakjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük.

180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.








 

Diós vágott (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

Hozzávalók:

36,5 dkg Bake Free kelt tésztaliszt

3 dl víz

6 g sütőpor

3 dkg édesítő

+ margarin

+ olaj a kenéshez

+ 25 dkg édesített darált dió

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és összedolgozzuk.

Szilikon lapon kinyújtjuk, vékonyan margarinnal megkenjük, majd megszórjuk az édesített dióval.

Feltekerjük.

Háromszög alakba vagdossuk őket. Szélesebb felén két vágást ejtünk, keskenyebb felén egyet.

Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan lekenjük olajjal, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.









 

Óriás kiflik (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)


Hozzávalók:

35 dkg Bake Free Szénhidrátcsökkentett kenyérliszt

7 g só

2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

5 dl víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet.

Jól összedolgozzuk.

4 egyenlő részre osztjuk, majd kifliket formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.

180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.








 

Bake Free Bagett (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Bake Free Házi kenyérliszt

6 g só

3,5 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.

Két részre osztjuk, majd bagetett formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajozzuk, majd az egyiket magokkal megszórjuk.

180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.








 

Mini gyökérkenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)


Hozzávalók:

15 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt

20 dkg Bake Free Házi kenyérliszt

7 g só

1 dl rizstejszín

3,5 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk.

Mindegyiket tenyerünkkel ellapítjuk, majd feltekerjük és megtekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk barna rizsliszttel.

180 fokon kb 50 perc alatt megsütjük.










 

Kornspitz (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

 


Hozzávalók:

30 dkg Bake Free Házi kenyérliszt

6 g só

12,5 dkg magkeverék (szezámmag, lenmag, napraforgómag)

4,5 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet.

Jól összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre vesszük.

Tenyerünkkel kilapítjuk,majd feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd vékonyan olajozzuk és magokkal megszórjuk.

180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.










Joghurtos zsemlék (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)


Hozzávalók:

25 dkg Bake Free Házi kenyérliszt

2 dl növényi joghurt

5 g só

1,5 dl víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 4 egyenlő részre osztjuk.

Zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd bevágjuk a tetejét.

180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.