Hozzávalók:
Elkészítés:
- A csirkemellet jól megmossuk, majd apró kis csíkokra vágjuk, majd besózzuk.
- A majonézt, mustárt, tejfölt, petrezselymet, rozmaringot és borsot egy tálban alapossan összekeverjük.
- A húst olajon megpirítjuk , de fél úton hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal együtt pirítjuk.
- Ha kész, akkor hozzáadjuk a tejfölös masszát.
- Jól elkevergetjük, majd hozzáadjuk a tejet.
- Rottyanásig összefőzzük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A lisztet, tojást, vajat, sütőport, cukrot, kakaóport és a reszelt citromhéjat jól eldolgozzuk.
- A kapott tésztát kis rudakra sodorjuk, majd folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
- Amikor kivesszük, akkor felszeleteljük, és ellapogatjuk a kezünkkel a kapott adagot, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megsütjük.
- Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni, majd fogunk egyet és megkenjük lekvárral, majd egy másikat ráborítunk, egészen addig amíg el nem fogy. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 70 dkg szikkadt kenyér
- 40 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 l tej
- 3 ek kakaópor
- 2 kk fahéj
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1 cs csokoládé puding
- baracklekvár
- színes tortadísz
Elkészítés:
- A kenyeret apró kis darabokra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba.
- A tejet meglangyítjuk, és közben hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, ezeket jól elkevergetjük benne.
- Majd ráöntjük a kenyérre, és hozzáadjuk még a tojást meg a lisztet. Jól összegyúrjuk.
- Fogunk egy sütőformát (őzgerinc), kivajazzuk és kilisztezzük.
- Beletesszük a masszát, jól lenyomogatjuk, majd megsütjük. Nem baj, ha a belseje nem egészen sül meg, mert akkor nem szárad ki.
- Megfőzzük a csokipudingot.
- Ha kész a süti, akkor három részre vágjuk, és megkenjük lekvárral, majd a legtetejét és az oldalát is, és erre tesszük a csokipudingot.
- Majd megszórjuk a tortadísszel, és betesszük a hűtőbe hűlni. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A hurkapálcikákat 4 felé törjük.
- A banán héját leszedjük, és vastagabb karikákra vágjuk.
- A nyársakra huzogatjuk (kb. 3 db egy nyárs).
- Egy tálban a kókuszreszeléket összekeverjük a tortadarával.
- Egy serpenyőbe tesszük a cukrot, és elkezdjük olvasztani, karamellizálni. (Vigyázzunk, nehogy oda égjen és arra is, hogy ha levesszük a tűzről, elég hamar sűrűsödik, majd szilárdul.)
- Ha megolvadt a cukor, akkor a nyársakat beleforgatjuk, majd utána a kókuszreszelékbe. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A lisztet, a tojást, a vajat, a sütőport és a cukrot alaposan összegyúrjuk.
- Henger formát csinálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
- Muffin formákat kivajazunk és kilisztezünk.
- Elővesszük a tésztát a hűtőből. Ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd tenyérrel kilapítjuk és széthuzigatjuk. A formákba rakjuk, eligazítjuk benne.
- A vaníliapudingot megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor két kiskanállal teszünk mindegyik tésztába.
- A barackot (ilyenkor még csak konzerv) kis kockákra vágjuk, majd mindegyik tetejére teszünk egyet.
- Sütőben megsütjük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Krémhez:
- 2 cs vaníliapuding
- 2 dl hulala édestejszín
- őszibarack befőtt (fél doboz)
- 1 cs zselatinfix
Tetejére:
- 4 db kivi
- 1 db mandarin
- őszibarack befőtt ( fél doboz)
- 2 cs zselatin
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
- A pudingot elkészítjük, majd a hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a kissé meghűlt, kész pudingba forgatjuk.
- Majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
- A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is.
- A gyümölcsöket megpucoljuk , majd feldaraboljuk, és a torta tetejére rakosgatjuk.
- A legvégén a zselatin feloldjuk forró vízben, majd ráönjtük a tetejére.
- Dermedésig hűtőbe tesszük, majd jön a megmaradt vaníliáskrémmel a díszítés. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 cs Szarvacska tészta
- 70 dkg darált hús
- 1 kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 1 konzerv kukorica
- 2 ek tejföl
- 25 dkg túró
- 2 ek mustár
- petrezselyem
- 20 dkg sajt
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük.
- A paradicsomot és a pritaminpaprikát megmossuk, majd apró darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd beleöntjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot.
- Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, majd a darált húst.
- Jól elkeverjük, és folyamatossan pirítjuk, és közben hozzáadjuk a sót, borsot és pirospaprikát.
- Egy tálban a tejfölt, mustárt és túrót jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (ha nincs, akkor jó a szárított).
- Majd ebbe beleöntjük a darált húsos keveréket, és jól elkeverjük.
- Majd a legvegén hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és azzal is az egészet jól elkeverjük.
- A tetejére reszelt sajtot teszünk. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 20 dkg babapiskóta
- 10 dkg csokis-vaníliás keksz
- 2 cs szamócás puding
- 1 zselatinfix
- 1 nagy pohár joghurt
Elkészítés:
- Fogunk egy műanyagtálat és folpackkal kirakjuk.
- Majd a babapiskótát elhelyezzük az oldalán, de úgy, hogy legyenek lyukak, és oda a csokis-vaníliás kekszet rakjuk.
- Megfőzzük a pudingot, de kicsit kevesebb tejjel és több cukorral (a joghurt kissé kesernyés - ezért). Ha kész, akkor belekeverjük a joghurtot és a zselatinfixet. Beleöntjük a babapiskótás tálba.
- Majd fogjuk, és a maradék csokis kekszet belerakosgatjuk, lenyomogatjuk. A tetejére pedig babapiskótát rakunk zárásként.
- Egy napra betesszük a hűtőbe.
- Másnap levesszük a tálat és a fóliát, és már tálalható is! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 nagy pohár kefír
- 25 dkg túró
- fél pritaminpaprika
- 1 cs mozzarella sajt
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd sós vízben megfözzük.
- A kefírt a túróval összekeverjük, majd a mozzarella sajtot apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
- A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk.
- Ha megfőtt a karfiol, jól lecsöpögtetjük, majd jénai tálba helyezzük.
- Ráöntjük a kefíres masszát.
- A tetejére rakosgatjuk a paprikát, majd a reszelt sajtot, és szép sárgára sütjük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A tojást a vaníliás cukorral és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a citromhéjat. Eldolgozzuk, de közben folyamatosan adjuk hozzá a vizet.
- Megfőzzük a vaníliás pudingot.
- Ha kész, akkor fogjuk a muffin sütőformát, belehelyezzük a papírkapszlikat, és a tésztából kb. 1 kanállal beleteszünk, majd fogunk két kiskanalat, az egyikkel lyukat csinálunk a tésztába, a másikkal pedig beleteszünk a pudingból kb. másfél kanállal.
- Majd sütőben megsütjük.
- A csokit felolvasztjuk, és a kész muffin tetejét megkenjük vele.
- A porcukrot nagyon pici vízzel (hogy sűrű masszánk legyen) összekeverjük. A csokis muffin tetejére teszünk egy kiskanál hegynyit.
- Majd a gumicukorból teszünk rá, és megszórjuk tortadarával. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 4 szelet karaj
- 20 dkg zöldbab
- 1 konzerv kukorica
- 3 tojás
- 1 szál kolbász
- 1,5 doboz nagy tejföl
- 1 paradicsom
- 15 dkg sajt
- só
- A krumplit megfőzzük, majd leszedjük a héját és karikákra vágjuk. A húst megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. A zöldbabot és a tojást megmossuk.
- A megfőtt zöldbabot, kukoricát egy tálban összekeverjük.
- A tojást karikákra vágjuk, a kolbászt pedig negyed részekre (karika, majd félbe). Ezeket hozzáadjuk a zöldbabos kukoricához. Jól összekeverjük.
- Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd a krumplit letesszük és megsózzuk. A húsokat erre rátesszük, majd a húsra a kolbászos-tojásos-zöldséget. Letakarjuk, majd kb. 30-40 percig 180 fokon puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát és a tejfölt elosszuk a tetején.
- A paradicsomot karikákra vágjuk, a sajtot pedig kis kockákra. A tejfölre rárakjuk a paradicsomokat, és megszórjuk a sajtkockákkal.
- Kb. 15 percre visszatesszük pirulni. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Krémekhez:
- 1 cs epres pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 1 konzerv eper
- 2 cs zselatin (1 cs piros, 1 cs színtelen)
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
- Elkészítjük a pudingokat.
- A kész piskótát ketté vágjuk, majd a belsejét megkenjük a csokipudinggal.
- Rátesszük a tetejét, és azt meg az epres pudinggal, kicsit hagyjuk megdermedni.
- Majd ráhelyezzük az eper szemeket, és a zselatint kikeverjük, majd szépen eloszlatjuk a tetején.
- Hűtőbe tesszük, és megvárjuk amíg a zselatin megköt, majd lehet fogyasztani! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Krém 1-hez :
- 3 tojássárgája
- 3 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 45 dkg cukor
- 2 cs zselatinfix
Krém 2-hez:
Borításhoz:
- 1 nagy doboz hulala édes tejszín
- színes dekorcukorkák
Elkészítés:
- Elkészítjük az első krémet. A cukrot a tojássárgájával jól kikeverjük, majd tejjel felengedjük, és egy lábasban a tűzön sűrűre főzzük.
- Majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a vajjal jól kikeverjük.
- Majd legvégül a zselatinfixet hozzákeverjük.
- Fogunk egy nagy tálat és folpackkal kibéleljük, majd körbetesszük a babapiskótával. Az aljára mehet dupla sor.
- Ráöntjük a krémünket, majd teszünk rá megint babapiskótát és gyümölcsöt.
- Megfőzzük a vaníliás pudingot, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és bele forgatjuk a kész pudingba, alapossan elforgatjuk, keverjük.
- Majd ez jön a gyümölcsös piskótára, majd a gyümölcs másik fele, és a végén babapiskóta.
- Ezt így egy napra betesszük a hűtőbe.
- Másnap mikor kivesszük, akkor egy tálcára borítjuk, leszedjük a fóliát, és a felvert tejszínhabbal és a cukorkákkal díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Páchoz:
Bundához:
- 5 dkg alfa mix glutén mentes lisztkeverék
- 5 dkg szezámmagliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 1,5 ek keményítő
- 0,5 cs sütőpor
- 1 tojás
- 2 ek olaj
- só
- víz
Mézes mázhoz:
- 5 ek mézpótló
- 6 dkg édesítő
- 1 ek ecet
Elkészítés:
- A csirkemelleket jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk.
- A páchoz valókat egyszerűen összekeverjük, és ebbe beletesszük a csirkecsíkokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap mikor kivettük a hűtőből, elkészítjük a bundát.
- A lisztből, keményítőből, sütőporból, tojásból, olajból, sóbló, és vízből egy kissé sűrűbb masszát csinálunk.
- A mázhoz is a hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összekeverjük, kivétel a szezámmag.
- Ha kész, akkor a csirkecsíkokat fogjuk, és egyenként a sűrű masszába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
- Amint kisült, tesszük a mézpótlós mázba, majd egy tálra, és megszórjuk a szezámmaggal.
- Egész addig csináljuk, míg el nem fogy! Jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók:
- 36 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg csoki
- 2 müzli szelet
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy nagy tálban alapossan összekeverjük.
- A csokit apró darabokra tördeljük, és a müzli szeleteket is.
- Fogjuk. és a masszához keverjük.
- A muffinsütőbe belehelyezzük a papírkapszlikat, majd kb. félig megrakjuk a tésztánkkal.
- Megsütjük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A répát megpucoljuk, megmossuk, majd lereszeljük.
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk.
- Olajon jól megpirítjuk ezeket, közben pedig kifőzzük a spagettit.
- Pirulás közben hozzáadunk sót, és folyamatossan kevergetjük.
- Ha jól megpirult, akkor hozzá adjuk a kifőtt spagettit , alapossan összekeverjük, majd meglocsoljuk ízlés szerint worcestershire-szósszal.
- Jól összekeverjük ismét, majd együtt piritjuk még az egészet pár pillanatig. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A kolbászt nagyon apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a petrezselymet, és kézzel jól össze gyúrjuk.
- A karajt megmossuk, majd húsklopfolóval éppenhogy csak végig ütögetjük.
- Besózzuk.
- A gombát megpucoljuk, és megmossuk.
- Fogunk egy tepsit, és kiolajozzuk az alját.
- A karajokat megpakoljuk a kolbászos vajjal, majd fogpiszkálóval két helyen megtűzzük.
- A maradék kolbászkrémet a gombákba rakosgatjuk.
- Alufóliával letakarjuk, majd 30-40 percig puhítjuk, majd levéve a fóliát még kb. 15 percig sütjük, pirítjuk, hogy szép színe legyen! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 40 dkg rizs
- 70 dkg darált hús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy doboz tejföl
- 2 db tojás
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A kelkáposztát leveleire szedjük, és megmossuk. Feltesszük sós vízben főzni.
- A hagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, jól összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk.
- Az egészet jól megpirítjuk.
- A rizst megfőzzük.
- Ha ezek megvannak, akkor fogunk egy tepsit, vékonyan kiolajozzuk és kizsemlemorzsázzuk.
- A kelkáposzta leveleit lerakosgatjuk úgy, hogy a fele megmaradjon.
- A rizst elosztjuk rajta, majd rátesszük a darált húst, és a végén a maradék kelkáposzta levelekkel betakarjuk.
- A tejfölt a tojással kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és elosztjuk rajta.
- Addig sütjük, amíg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 2 db körte
- 3 db banán
- 40 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 kk vanília aroma
- 3-4 dl víz
- olaj
Elkészítés:
- A tojást a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük.
- Hozzáadunk 3 dl vizet, majd eldolgozzuk.
- Szép lassan hozzáadjuk a lisztet, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáadjuk a maradék vizet.
- Majd a vanília aromát. Jól elkeverjük az egészet. Egy sűrű palacsinta tésztának kell lennie.
- A gyümölcsöket megpucoljuk, és feldaraboljuk.
- Fogjuk, és a masszába mártogatjuk őket, majd kisütjük szép arany barnára! Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 ek kakaópor
Krémekhez:
Díszhez:
- drazsé
- színes és csokis tortadara
Elkészítés:
- A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
- Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
- Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
- Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
- Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
- Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
- Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
- Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
- Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
- Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
- A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 3 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 pohár joghurt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek csokidara
- 4 ek cukor
- 4 ek kakaópor
- 1 doboz vaníliás krémtúró
- 1 db natúr tömlős sajt
- 1 cs zselatinfix
Tetejére:
- színes tortadara
- cukorszívecskék
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Hozzáadjuk a kakaóport, jól összekeverjük.
- Ha kész, akkor megsütjük kivajazott kilisztezett tepsiben. (tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet.
- A csokit és a vajat felolvasztjuk, és közben hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport is, és az egészet kevergetve olvasszuk.
- Egy tálba tesszük a joghurtot, csokidarát, krémtúrót, krémsajtot, és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a csokis masszát, majd kikeverjük az egészet.
- A végén beletesszük a zselatinfixet, elkeverjük azt is benne.
- A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krém három negyedével, majd a tetejére kenjük a maradékot, és színes cukordarával és cukorszívecskékkel díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 12 db tojás
- 2 szál kolbász
- 4 fej nagy vöröshagyma
- 2 nagy pohár tejföl
- só
- olaj
Elkészítés:
- A krumplit megfőzzük, majd ha megfőtt és kihűlt, leszedjük a héját, és felkarikázzuk.
- 10 tojást megfőzünk, majd ha megfőtt, ennek is leszedjük a héját, és tojásszeletelővel felkarikázzuk.
- A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
- A kolbászt is felkarikázzuk.
- Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd megsütjük benne a kolbászt és a hagymát.
- Ha ezekkel megvagyunk, akkor fogunk egy tepsit, ici-pici olajjal kikenjük az alát.
- Lerakunk egy sor krumplit, óvatosan megsózzuk, majd tojást és rá a kolbászos hagymát, majd megint krumpli, ismét sózzuk, majd tojás és a kolbászos hagyma.
- A tejfölt a maradék két tojással kikeverjük, majd leöntjük vele a tetejét.
- Addig sütjük, amíg szép barnás színe nem lesz. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- 1 cs spagetti (0,5 kg)
- 6 fej nagy gomba
- 1 cs virsli (5 db-os)
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 dkg bacon szalonna
- 1 konzerv kukorica
- 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék
- 0,5 kg mascarpone
- 2 ek tejföl
- 1,5 dl tej
- só
- olaj
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A spagettit kifőzzük.
- A gombát megpucoljuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
- A bacon felszeleteljük, a virslit felkarikázzuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón áttörjük, és egy kis tálkába tesszük.
- A bacont és a virslit megsütjük, majd kiszedjük az olajból, és abba rakjuk bele a zúzott fokhagymát.
- Elkevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát és megsózzuk, párolgatjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát és a fagyasztott zöldséget. Letakarva puhára pároljuk.
- Egy nagy tálba beletesszük a mascarponét, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt.
- Habverővel simára keverjük.
- Beletesszük a megfőtt tésztánkat, és jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, majd azzal is jól összekeverjük.
- Egy tepsibe öntjük az egészet.
- Elrendezzük benne, majd a tetejére rakjuk, és elosztjuk rajta a baconos virslit.
- Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd megsütjük. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés:
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Ha kész, akkor kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Tűpróba!)
- Elkészítjük a krémet.
- A tojást felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk a mascarponet, szintén jól kikeverjük.
- Majd utolsó lépésként a túrót adjuk hozzá, és azzal is jól elkeverjük.
- A piskótát kéttévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd a tetejét megkenjük a másik felével.
- A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd szép lassan megkenjük a piskóta tetejét vele, és dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!