2013. január 31., csütörtök

ZÖLDBORSÓS-ROZMARINGOS-TEJFÖLÖS CSIRKEMELL

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A csirkemellet jól megmossuk, majd apró kis csíkokra vágjuk, majd besózzuk.
  2. A majonézt, mustárt, tejfölt, petrezselymet, rozmaringot és borsot egy tálban alapossan összekeverjük.
  3. A húst olajon megpirítjuk , de fél úton hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal együtt pirítjuk.
  4. Ha kész, akkor hozzáadjuk a tejfölös masszát.
  5. Jól elkevergetjük, majd hozzáadjuk a tejet.
  6. Rottyanásig összefőzzük. Jó étvágyat!

LEKVÁRRAL TÖLTÖTT KAKAÓS KEKSZEK

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A lisztet, tojást, vajat, sütőport, cukrot, kakaóport és a reszelt citromhéjat jól eldolgozzuk.
  2. A kapott tésztát kis rudakra sodorjuk, majd folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
  3. Amikor kivesszük, akkor felszeleteljük, és ellapogatjuk a kezünkkel a kapott adagot, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megsütjük.
  4. Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni, majd fogunk egyet és megkenjük lekvárral, majd egy másikat ráborítunk, egészen addig amíg el nem fogy. Jó étvágyat!

CSOKIS-LEKVÁROS KENYÉRSÜTI

Hozzávalók:
  • 70 dkg szikkadt kenyér
  • 40 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 l tej
  • 3 ek kakaópor
  • 2 kk fahéj
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 cs csokoládé puding
  • baracklekvár
  • színes tortadísz
Elkészítés:
  1. A kenyeret apró kis darabokra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba.
  2. A tejet meglangyítjuk, és közben hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot,  a fahéjat és a reszelt citromhéjat, ezeket jól elkevergetjük benne.
  3. Majd ráöntjük a kenyérre, és hozzáadjuk még a tojást meg a lisztet. Jól összegyúrjuk.
  4. Fogunk egy sütőformát (őzgerinc), kivajazzuk és kilisztezzük.
  5. Beletesszük a masszát, jól lenyomogatjuk, majd megsütjük.  Nem baj, ha a belseje nem egészen sül meg, mert akkor nem szárad ki.
  6. Megfőzzük a csokipudingot.
  7. Ha kész a süti, akkor három részre vágjuk, és megkenjük lekvárral, majd a legtetejét és az oldalát is, és erre tesszük a csokipudingot.
  8. Majd megszórjuk a tortadísszel, és betesszük a hűtőbe hűlni. Jó étvágyat!


KÓKUSZOS-KARAMELLÁS BANÁNNYÁRSAK

Hozzávalók:
Elkészítés:
  1. A hurkapálcikákat 4 felé törjük.
  2. A banán héját leszedjük, és vastagabb karikákra vágjuk.
  3. A nyársakra huzogatjuk (kb. 3 db egy nyárs).
  4. Egy tálban a kókuszreszeléket összekeverjük a tortadarával.
  5. Egy serpenyőbe tesszük a cukrot, és elkezdjük olvasztani, karamellizálni. (Vigyázzunk, nehogy oda égjen és arra is, hogy ha levesszük a tűzről, elég hamar sűrűsödik, majd szilárdul.)
  6. Ha megolvadt a cukor, akkor a nyársakat beleforgatjuk, majd utána a kókuszreszelékbe. Jó étvágyat!


VANÍLIAPUDINGOS KOSÁRKÁK

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A lisztet, a tojást, a vajat, a sütőport és a cukrot alaposan összegyúrjuk.
  2. Henger formát csinálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. Muffin formákat kivajazunk és kilisztezünk.
  4. Elővesszük a tésztát a hűtőből. Ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd tenyérrel kilapítjuk és széthuzigatjuk. A formákba rakjuk, eligazítjuk benne.
  5. A vaníliapudingot megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor két kiskanállal teszünk mindegyik tésztába.
  6. A barackot (ilyenkor még csak konzerv) kis kockákra vágjuk, majd mindegyik tetejére teszünk egyet.
  7. Sütőben megsütjük. Jó étvágyat!

GYÜMÖLCSKOSÁR TORTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Krémhez:
  • 2 cs vaníliapuding
  • 2 dl hulala édestejszín
  • őszibarack befőtt (fél doboz)
  • 1 cs zselatinfix
Tetejére: 
  • 4 db kivi 
  • 1 db mandarin
  • őszibarack befőtt ( fél doboz)
  • 2 cs zselatin
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
  3. A pudingot elkészítjük, majd a hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a kissé meghűlt, kész pudingba forgatjuk.
  4. Majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
  5. A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krémmel, majd a tetejét is.
  6. A gyümölcsöket megpucoljuk , majd feldaraboljuk, és a torta tetejére rakosgatjuk.
  7. A legvégén a zselatin feloldjuk forró vízben, majd ráönjtük a tetejére.
  8. Dermedésig hűtőbe tesszük, majd jön a megmaradt vaníliáskrémmel a díszítés. Jó étvágyat!

TAVASZI SZARVACSKA TÉSZTA

Hozzávalók:

  • 1 cs Szarvacska tészta
  • 70 dkg darált hús
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 ek tejföl
  • 25 dkg túró
  • 2 ek mustár
  • petrezselyem
  • 20 dkg sajt
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítés:
  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A paradicsomot és a pritaminpaprikát megmossuk, majd apró darabokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd beleöntjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot.
  4. Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, majd a darált húst.
  5. Jól elkeverjük, és folyamatossan pirítjuk, és közben hozzáadjuk a sót, borsot és pirospaprikát.
  6. Egy tálban a tejfölt, mustárt és túrót jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (ha nincs, akkor jó a szárított).
  7. Majd ebbe beleöntjük a darált húsos keveréket, és jól elkeverjük.
  8. Majd a legvegén hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és azzal is az egészet jól elkeverjük.
  9. A tetejére reszelt sajtot teszünk. Jó étvágyat!

SZAMÓCÁS JOGHURT TORTA

Hozzávalók:
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg csokis-vaníliás keksz
  • 2 cs szamócás puding
  • 1 zselatinfix
  • 1 nagy pohár joghurt
Elkészítés:
  1. Fogunk egy műanyagtálat és folpackkal kirakjuk.
  2. Majd a babapiskótát elhelyezzük az oldalán, de úgy, hogy legyenek lyukak, és oda a csokis-vaníliás kekszet rakjuk.
  3. Megfőzzük a pudingot, de kicsit kevesebb tejjel és több cukorral (a joghurt kissé kesernyés - ezért). Ha kész, akkor belekeverjük a joghurtot és a zselatinfixet. Beleöntjük a babapiskótás tálba.
  4. Majd fogjuk, és a maradék csokis kekszet belerakosgatjuk, lenyomogatjuk. A tetejére pedig babapiskótát rakunk zárásként.
  5. Egy napra betesszük a hűtőbe.
  6. Másnap levesszük a tálat és a fóliát, és már tálalható is! Jó étvágyat!



TÚRÓS KARFIOL SÜTVE (glutén,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 nagy pohár kefír
  • 25 dkg túró
  • fél pritaminpaprika
  • 1 cs mozzarella sajt
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd sós vízben megfözzük.
  2. A kefírt a túróval összekeverjük, majd a mozzarella sajtot apróra vágjuk, és azt is belekeverjük.
  3. A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk.
  4. Ha megfőtt a karfiol, jól lecsöpögtetjük, majd jénai tálba helyezzük.
  5. Ráöntjük a kefíres masszát.
  6. A tetejére rakosgatjuk a paprikát, majd a reszelt sajtot, és szép sárgára sütjük. Jó étvágyat!

VANÍLIAPUDINGOS-CSOKIS MUFFIN

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A tojást a vaníliás cukorral és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a citromhéjat. Eldolgozzuk, de közben folyamatosan adjuk hozzá a vizet.
  2. Megfőzzük a vaníliás pudingot.
  3. Ha kész, akkor fogjuk a muffin sütőformát, belehelyezzük a papírkapszlikat, és a tésztából kb. 1 kanállal beleteszünk, majd fogunk két kiskanalat, az egyikkel lyukat csinálunk a tésztába, a másikkal pedig beleteszünk a pudingból kb. másfél kanállal.
  4. Majd sütőben megsütjük.
  5. A csokit felolvasztjuk, és a kész muffin tetejét megkenjük vele.
  6. A porcukrot nagyon pici vízzel (hogy sűrű masszánk legyen) összekeverjük. A csokis muffin tetejére teszünk egy kiskanál hegynyit.
  7. Majd a gumicukorból teszünk rá, és megszórjuk tortadarával. Jó étvágyat!

ZÖLDBABOS RAKOTT KARAJ (GLUTÉNMENTES)

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 szelet karaj
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 3 tojás
  • 1 szál kolbász
  • 1,5 doboz nagy tejföl
  • paradicsom
  • 15 dkg sajt
  1. A krumplit megfőzzük, majd leszedjük a héját és karikákra vágjuk. A húst megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. A zöldbabot és a tojást megmossuk.
  2. A megfőtt zöldbabot, kukoricát egy tálban összekeverjük. 
  3. A tojást karikákra vágjuk, a kolbászt pedig negyed részekre (karika, majd félbe). Ezeket hozzáadjuk a zöldbabos kukoricához. Jól összekeverjük.
  4. Egy tepsi alját kiolajozzuk, majd a krumplit letesszük és megsózzuk. A húsokat erre rátesszük, majd a húsra a kolbászos-tojásos-zöldséget. Letakarjuk, majd kb. 30-40 percig 180 fokon puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát és a tejfölt elosszuk a tetején.
  5. A paradicsomot karikákra vágjuk, a sajtot pedig kis kockákra. A tejfölre rárakjuk a paradicsomokat, és megszórjuk a sajtkockákkal.
  6. Kb. 15 percre visszatesszük pirulni. Jó étvágyat!

EPERPUDINGOS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Krémekhez:
  • 1 cs epres pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 1 konzerv eper
  • 2 cs zselatin (1 cs piros, 1 cs színtelen)
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
  3. Elkészítjük a pudingokat.
  4. A kész piskótát ketté vágjuk, majd a belsejét megkenjük a csokipudinggal.
  5. Rátesszük a tetejét, és azt meg az epres pudinggal, kicsit hagyjuk megdermedni.
  6. Majd ráhelyezzük az eper szemeket, és a zselatint kikeverjük, majd szépen eloszlatjuk a tetején.
  7. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk amíg a zselatin megköt, majd lehet fogyasztani! Jó étvágyat!

KRÉMES-PUDINGOS BABAPISKÓTA TORTA

Hozzávalók:

Krém 1-hez :
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 45 dkg cukor
  • 2 cs zselatinfix
Krém 2-hez:
Borításhoz:
  • 1 nagy doboz hulala édes tejszín
  • színes dekorcukorkák
Elkészítés:
  1. Elkészítjük az első krémet. A cukrot a tojássárgájával jól kikeverjük, majd tejjel felengedjük, és egy lábasban a tűzön sűrűre főzzük.
  2. Majd ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a vajjal jól kikeverjük.
  3. Majd legvégül a zselatinfixet hozzákeverjük.
  4. Fogunk egy nagy tálat és folpackkal kibéleljük, majd körbetesszük a babapiskótával. Az aljára mehet dupla sor.
  5. Ráöntjük a krémünket, majd teszünk rá megint babapiskótát és gyümölcsöt.
  6. Megfőzzük a vaníliás pudingot, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és bele forgatjuk a kész pudingba, alapossan elforgatjuk, keverjük.
  7. Majd ez jön a gyümölcsös piskótára, majd a gyümölcs másik fele, és a végén babapiskóta.
  8. Ezt így egy napra betesszük a hűtőbe.
  9. Másnap mikor kivesszük, akkor egy tálcára borítjuk, leszedjük a fóliát, és a felvert tejszínhabbal és a cukorkákkal díszítjük. Jó étvágyat!

KÍNAI MÉZES-SZEZÁMOS CSIRKE (GLUTÉN,TEJ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:

Páchoz:
  • bors
  • édesítő
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek olaj
Bundához:
  • 5 dkg alfa mix glutén mentes lisztkeverék
  • 5 dkg szezámmagliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1,5 ek keményítő
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • víz
Mézes mázhoz:
  • 5 ek mézpótló
  • 6 dkg édesítő
  • 1 ek ecet
Elkészítés:
  1. A csirkemelleket jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egyszerűen összekeverjük, és ebbe beletesszük a csirkecsíkokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap mikor kivettük a hűtőből, elkészítjük a bundát.
  4. A lisztből, keményítőből, sütőporból, tojásból, olajból, sóbló, és vízből egy kissé sűrűbb masszát csinálunk.
  5. A mázhoz is a hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összekeverjük, kivétel a szezámmag.
  6. Ha kész, akkor a csirkecsíkokat fogjuk, és egyenként a sűrű masszába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  7. Amint kisült, tesszük a mézpótlós mázba, majd egy tálra, és megszórjuk a szezámmaggal.
  8. Egész addig csináljuk, míg el nem fogy! Jó étvágyat kívánok!

2013. január 30., szerda

CSOKIDARABOS-MÜZLIS MUFFIN

Hozzávalók:

  • 36 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • tojás
  • 20 dkg csoki
  • 2 müzli szelet
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy nagy tálban alapossan összekeverjük.
  2. A csokit apró darabokra tördeljük, és a müzli szeleteket is.
  3. Fogjuk. és a masszához keverjük.
  4. A muffinsütőbe belehelyezzük a papírkapszlikat, majd kb. félig megrakjuk a tésztánkkal.
  5. Megsütjük. Jó étvágyat!

ZÖLDSÉGES SÜLT TÉSZTA

Hozzávalók:
Elkészítés:
  1. A répát megpucoljuk, megmossuk, majd lereszeljük.
  2. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk.
  3. Olajon jól megpirítjuk ezeket, közben pedig kifőzzük a spagettit.
  4. Pirulás közben hozzáadunk sót, és folyamatossan kevergetjük.
  5. Ha jól megpirult, akkor hozzá adjuk a kifőtt spagettit , alapossan összekeverjük, majd meglocsoljuk ízlés szerint worcestershire-szósszal.
  6. Jól összekeverjük ismét, majd együtt piritjuk még az egészet pár pillanatig. Jó étvágyat!


KOLBÁSZOS SÜLT KARAJ GOMBÁVAL (GLUTÉNMENTES,TOJÁSMENTES,CUKORMENTES)

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. A kolbászt nagyon apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a petrezselymet, és kézzel jól össze gyúrjuk.
  2. A karajt megmossuk, majd húsklopfolóval éppenhogy csak végig ütögetjük.
  3. Besózzuk.
  4. A gombát megpucoljuk, és megmossuk.
  5. Fogunk egy tepsit, és kiolajozzuk az alját.
  6. A karajokat megpakoljuk a kolbászos vajjal, majd fogpiszkálóval két helyen megtűzzük.
  7. A maradék kolbászkrémet a gombákba rakosgatjuk.
  8. Alufóliával letakarjuk, majd 30-40 percig puhítjuk, majd levéve a fóliát még kb. 15 percig sütjük, pirítjuk, hogy szép színe legyen! Jó étvágyat!

RAKOTT KEL

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 40 dkg rizs
  • 70 dkg darált hús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 2 db tojás
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:
  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, és megmossuk. Feltesszük sós vízben főzni.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, jól összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk és pirospaprikázzuk.
  4. Az egészet jól megpirítjuk.
  5. A rizst megfőzzük.
  6. Ha ezek megvannak, akkor fogunk egy tepsit, vékonyan kiolajozzuk és kizsemlemorzsázzuk.
  7. A kelkáposzta leveleit lerakosgatjuk úgy, hogy a fele megmaradjon.
  8. A rizst elosztjuk rajta, majd rátesszük a darált húst, és a végén a maradék kelkáposzta levelekkel betakarjuk.
  9. A tejfölt a tojással kikeverjük, majd ráöntjük a tetejére, és elosztjuk rajta.
  10. Addig sütjük, amíg szép színe nem lesz! Jó étvágyat!

BUNDÁS GYÜMÖLCSÖK

Hozzávalók:
  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • 3 db banán
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 kk vanília aroma
  • 3-4 dl víz
  • olaj
Elkészítés:
  1. A tojást a cukorral és vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. Hozzáadunk 3 dl vizet, majd eldolgozzuk.
  3. Szép lassan hozzáadjuk a lisztet, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáadjuk a maradék vizet.
  4. Majd a vanília aromát. Jól elkeverjük az egészet. Egy sűrű palacsinta tésztának kell lennie.
  5. A gyümölcsöket megpucoljuk, és feldaraboljuk.
  6. Fogjuk, és a masszába mártogatjuk őket, majd kisütjük szép arany barnára! Jó étvágyat!


EMELETES FINOMSÁG

Hozzávalók:
Piskótához:
  • 8 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 2 ek kakaópor
Krémekhez:
Díszhez:
  • drazsé
  • színes és csokis tortadara
Elkészítés:
  1. A tojásokat egy nagy tálba tesszük (az egész bele, nem kell külön választani!), hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat is, és azzal is elkeverjük.
  3. Majd apránként hozzáadagoljuk a vizet, keverjük közben, majd a lisztet és sütőport. Az egészet kikeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a felét (csak a felét!). És kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A maradékba beletesszük a kakaóport, és jól eldolgozzuk benne, majd ezt is megsütjük.
  6. Ha kész vannak a piskóták és kihűltek, kettévágjuk őket.
  7. Elkészítjük a vanília illetve csokis pudingot.
  8. Egy nagy tálban felverjük a tejszínhabot, és a barackot hozzáadjuk, de úgy, hogy két fél darab maradjon. Botmixerrel elturmixoljuk benne a puha barackot, majd a habverővel ismét átdolgozzuk. Jó kemény hab lesz belőle.
  9. Fogunk egy tálcát, és rátesszük a csokis piskótánk egyik lapját.
  10. Az egyik fél barackot, ami megmaradt apró kockákra vágjuk, majd elosztjuk a piskóta lapon, és megkenjük a vaníliás pudinggal.
  11. Majd egy sima lap jön, és azt megkenjük jó vastagon a barackos habbal.
  12. Majd megint egy csokis lap, amire az utolsó barack apróra vágott darabjait osztjuk el, majd jöhet a csokis puding rá.
  13. Végül az utolsó lapunk jön, amire a megmaradt habot kenjük rá, illetve a széleire.
  14. A tetejét kidíszítjük cukorkákkal, illetve csokis és színes tortadarával. Jó étvágyat!


CSUPA CSOKIS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 ek kakaópor
Krémhez:
  • 2 pohár joghurt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek csokidara
  • 4 ek cukor
  • 4 ek kakaópor
  • 1 doboz vaníliás krémtúró
  • 1 db natúr tömlős sajt
  • 1 cs zselatinfix
Tetejére:
  • színes tortadara
  • cukorszívecskék
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport, jól összekeverjük.
  4. Ha kész, akkor megsütjük kivajazott kilisztezett tepsiben. (tűpróba!)
  5. Elkészítjük a krémet.
  6. A csokit és a vajat felolvasztjuk, és közben hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport is, és az egészet kevergetve olvasszuk.
  7. Egy tálba tesszük a joghurtot, csokidarát, krémtúrót, krémsajtot, és jól elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a csokis masszát, majd kikeverjük az egészet.
  9. A végén beletesszük a zselatinfixet, elkeverjük azt is benne.
  10. A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krém három negyedével, majd a tetejére kenjük a maradékot, és színes cukordarával és cukorszívecskékkel díszítjük. Jó étvágyat!

SÜLT HAGYMÁS RAKOTT KRUMPLI (GLUTÉNMENTES)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 12 db tojás 
  • 2 szál kolbász
  • 4 fej nagy vöröshagyma
  • 2 nagy pohár tejföl
  • olaj
Elkészítés:
  1. A krumplit megfőzzük, majd ha megfőtt és kihűlt, leszedjük a héját, és felkarikázzuk.
  2. 10 tojást megfőzünk, majd ha megfőtt, ennek is leszedjük a héját, és tojásszeletelővel felkarikázzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  4. A kolbászt is felkarikázzuk.
  5. Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd megsütjük benne a kolbászt és a hagymát.
  6. Ha ezekkel megvagyunk, akkor fogunk egy tepsit, ici-pici olajjal kikenjük az alát.
  7. Lerakunk egy sor krumplit, óvatosan megsózzuk, majd tojást és rá a kolbászos hagymát, majd megint krumpli, ismét sózzuk, majd tojás és a kolbászos hagyma.
  8. A tejfölt a maradék két tojással kikeverjük, majd leöntjük vele a tetejét.
  9. Addig sütjük, amíg szép barnás színe nem lesz. Jó étvágyat!

MASCARPONÉS SÜLT SPEGATTI

Hozzávalók:

  • 1 cs spagetti (0,5 kg)
  • 6 fej nagy gomba
  • 1 cs virsli (5 db-os)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg bacon szalonna
  • 1 konzerv kukorica
  • 40 dkg fagyasztott vegyes zöldségkeverék
  • 0,5 kg mascarpone
  • 2 ek tejföl
  • 1,5 dl tej
  • olaj
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
  1. A spagettit kifőzzük.
  2. A gombát megpucoljuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  3. A bacon felszeleteljük, a virslit felkarikázzuk.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón áttörjük, és egy kis tálkába tesszük.
  5. A bacont és a virslit megsütjük, majd kiszedjük az olajból, és abba rakjuk bele a zúzott fokhagymát.
  6. Elkevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát és megsózzuk, párolgatjuk, majd hozzáöntjük a kukoricát és a fagyasztott zöldséget. Letakarva puhára pároljuk.
  7. Egy nagy tálba beletesszük a mascarponét, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt.
  8. Habverővel simára keverjük.
  9. Beletesszük a megfőtt tésztánkat, és jól összekeverjük.
  10. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd azzal is jól összekeverjük.
  11. Egy tepsibe öntjük az egészet.
  12. Elrendezzük benne, majd a tetejére rakjuk, és elosztjuk rajta a baconos virslit.
  13. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd megsütjük. Jó étvágyat!

MASCARPONÉS-TÚRÓS PISKÓTA

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 púpozott ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
Töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Ha kész, akkor kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük. (Tűpróba!)
  4. Elkészítjük a krémet.
  5. A tojást felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük.
  6. Hozzáadjuk a mascarponet, szintén jól kikeverjük.
  7. Majd utolsó lépésként a túrót adjuk hozzá, és azzal is jól elkeverjük.
  8. A piskótát kéttévágjuk, és megtöltjük a krém felével, majd a tetejét megkenjük a másik felével.
  9. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd szép lassan megkenjük a piskóta tetejét vele, és dermedésig a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!