Piskóta:
Teteje:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- cukor a csomag learása szerint
- 1 tábla tej tortabevonó
- vaj
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Fogjuk a tepsit, kivajazzuk, és kilisztezzük.
- A piskótatészta felét beletesszük, majd a maradék tésztába kakaóport teszünk, annyit , hogy jó sötétbarna legyen, majd ezt belecsurgatjuk össze-vissza a sima piskótatésztába. Így lesz majd olyan márványos.
- Majd megsütjük a tésztát.
- Elkészítjük a vaníliapudingot, de az egy liter tej helyett csak kb. 6 decit használunk, hogy ne legyen folyós, majd a kész piskóta tetejére rákenjük.
- Majd a tortabevonót vajjal felolvasztjuk, és a puding tetejére csorgatjuk össze-vissza úgy, hogy a fele megmaradjon.
- A megmaradt olvasztott csokiból lesz a csokiöntet. Hozzáadunk tejet és kakaóport, jól elkavarjuk. Ebből híg csokifolyadékunk lesz, ezért egy kis pohárkába 2-3 kanál lisztet teszünk, és a híg csokifolyadékból kimerünk, elkavarjuk, majd visszaöntjük már lisztessen, és így egy kicsit besűrítjük.
- Ha kész, akkor megvárjuk, míg jól kihűl, és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése